Etusivu Takaisin edelliselle sivulle
Ohboystopbeingpoor

Virtuaalihevonen - a sim-game horse

Kuvan kuvannut Decne / Decnen Virtuaalisia

Perustiedot

Nimi Ohboystopbeingpoor "Topi" Rotu Amerikanravuri (peitsari)
Syntymäaika 01.04.2019, 0 vuotta (ikääntyminen) Säkäkorkeus, väri 163cm, musta
Rekisterinumero VH19-038-0002 Omistaja Decne VRL-00785,
Sukupuoli Ori Kasvattaja Decne VRL-00785, ,
Statistiikka, vs 00: 0 - 0 - 0, 0v€ Ennätys p.

Saavutukset


Kuvat kuvannut Decne / Decnen Virtuaalisia

Mistä kaikki alkoi

Kun Topin emä Girl oli vielä todella nuori ja vasta aloittamassa kisauraansa, oli silti mielestäni hyvä aika jo katsahtaa hyvää oria sille. Varsottamisen ajattelin ajoittaa tamman kanssa johonkin kevääseen, kunhan se ensin olisi tehnyt hieman kisauraa. Niinpä aloin jo hyvissä ajoin miettimään mitä haluan tulevalta varsalta ja millainen olisi hyvä ori Girlille. Listasin päässäni hieman kriteereitä. Halusin ehdottomasti isomman kuin mitä Pikku-Tyttömme on, joten orin ehdoton kriteeri oli, että sen pitää olla isompi, mieluusti 160 senttinen tai jopa korkeampi. Lisäksi olin hieman värirasistinen ja haluisin kovasti tumman peitsarin, joten toinen kriteeri orille oli ehdottomasti tumma väri - mieluusti jopa musta. Näiden ehdottomien kriteerien jälkeen toki mietittiin myös tamman rakenneominaisuuksien parannusta ja olisihan orin ihan hyvä olla kelpo kilpaurallakin. Toki ei sillä suvulla aina juosta, mutta koskaan ei vaan voi olla liian uskovainen näihin asioihin liittyen. Niinpä päädyin tutkimaan Lily's Trottersin orivalikoimaa ja keskustelemaan tallin omistajan kanssa mitä heillä olisi tarjolla.

Ja kirjaimellisestihan siitä se ajatus sitten lähti, kun näin komeaakin komeamman Royal Gem orin, eli Roopen tarhassa. Ei tarvinnut enää kuin odottaa että tamma oli hieman vanhempi, sillä kaikki palaset oli jo valmiiksi suunniteltu tulevan varsan kannalta. Ja kun sitten vihdoin Topi syntyi, en olisi voinut olla onnellisempi. Juuri sellainen kun halusinkin! Isokokoinen varsa, tumma väri. Nähtäväksi enää jäi kuinka huippu peitsari siitä sitten olisikaan tulossa. Tietenkin toivomme että kaikki tähdet nyt osuivat tämän orin kohdalla kohdalleen ja saatiin enemmän kun toivottiin. Mutta ainakin minä sain sen mitä uskalsin edes toivoa - Lisää peitsareita ja kaiken lisäks vielä iso ja musta..

Luonne

Minusta hevoset voi luetella karkeasti kolmeen eri kategoriaan. Kiltit, ilkeät ja tyhmät. Nyt kun sanoin sen ääneen, uskon että kaikki varmasti voivat samaistua tähän samaan luokkajakoon. Ja onhan tässä hevosia katsellessa tullut nähtyä aivan jokaiseen kategoriaan kuuluvaa tapausta. Toki jokaisesta ryhmästä löytyy niitä alaryhmiä, mutta nyt ei mennä ihan niihin, vaan kerrotaan mihin ryhmään se meidän - ei niin pieni - Topi sitten kuuluukaan. No, ilmiselvästihän se menee ryhmään tyhmät. Onhan se sellainen vasemman jalan saapas, joka tuntuu ettei tajua mitään missään tilanteessa. Semmonen vähän.. Miten sen sanoisi kauniisti: hidasälyinen.

Tämä Topin hidasälyisyys ilmenee ihan kaikessa, mutta etenkin käsiteltäessä. Se on vähän sellainen iso ja kolho ja sitten kun se on kaikenlisäksi tyhmä kuin saapas, tuntuu välillä hyvinkin turhauttavalta koittaa saada asioita menemään perille. Ihan jo sellainen perusasia kuin karsinakäyttäytyminen. Kun karsinan oven avaa, vastassa on ensin suu ammollaan oleva ori. Ihan korvat hörössä se haluaa vaan vähän maistaa sinun nahkaasi. Tai jos pyydät sitä siirtymään, se ei vaan yksinkertaisesti ymmärrä miksi sen pitäisi siirtyä, joten uskottavasti se laittaa mielummin kaiken painon sitten sinua vasten ja kun lopulta annat periksi ja lopetat vastaan työntämisen on ori melkein kaatunut kyljelleen kun se unohtaa seistä kaikilla jaloillaan. Kaikkea pitää vähän kuin pyytää seitsemän kertaa, sitten se vähän aikaa muistaa mitä pyydettiin ja kymmenen sekunttia myöhemmin se on sen unohtanut. Sanotaan siis että joskus on todella todella turhauttavaa käsitellä oria, sillä se on vain niin kertakaikkisen saapas.. Ori ei siis pelkää mitään sen kummemmin, eli kyllä kaikki hoitotoimenpiteet, kengitykset ja eläinlääkärin käynnit saadaan hoidettua kunnialla. Mutta se perusarki on vain joskus enemmän kuin raastavaa Topin kanssa.

Lenkille Topi lähtee kyllä ihan mielellään, mutta pakko sanoa ettei se ole silti minun mikään lempparini. Kärryjä perään laittaessa pitää vähän taas vääntää ja kääntää ja punkea milloin minnekkin. Ja kun sitten lopulta lähdetään liikkeelle, täytyy huiskia häntää niin vauhdikkaasti, että pitää olla ohjien kanssa tarkkana etteivät ne päädy hännän alle. Ihan se tarkoituksella sitä joskus yrittää, enkä oikeasti tiedä miten se sitten reagoisi jos sen ohjan sinne häntänsä alle saisi.. Hölkkäillessä Topilla on aivan liian paljon aikaa katsella ympärilleen. Joskus siis siinä köpötellessä rauhallista sunnuntai hölkkää saattaa alkaa Topia yhtäkkiä pelottamaan mainostaulu joka on ollut siinä kaikkina kolmena muunakin kierroksena. Tai sitten vastaan tuleva hiittihevonen saattaa aiheuttaa pienen u-käännös yrityksen. Joskus traktorikin on pelottava. Ihan vain päivästä riippuen. Hiiteillä puolestaan Topi on todella kiva ja se keskittyy kyllä siinä hyvin tekemiseen. Hieman se on laiskanpulskea ja sitä saa joskus tosissaan ajaa että se edes yrittää, mutta kyllä se yleensä kavereiden kanssa vähän jopa syttyy ja lähtee kilpailemaan.

Topin kanssa raveihin lähteminen ei ole myöskään minun lempipuuhaani, mutta täytyyhän kaikki tietenkin raveissakin käyttää. Traileriin tai autoon Topi menee niin vaihtelevasti. Joskus se kävelee sinne sen enempää miettimättä ja toisinaan se jää jäkittämään lastaussillalle ihan vain muulin ilme naamallaan. Koska joskus se ei vain osaa päättää miksi sen pitäisi mennä traileriin kun se voi olla sinne menemättäkin! Kisapaikalla ja katoksilla Topi ei ole yhtään sen hermostuneempi, mutta yhtä ärsyttävä tyhmä saapaseläin se silti on. Kokoajan pitää olla vähän nypläämässä tai näykkimässä, tai syömässä jotain. Ei voi ikinä vain seistä rauhassa ja ottaa vaikka torkkuja. Mielummin sitten syö vaikka ketjuja tai repii loimea jos siihen vaan mitenkään ylettyy. Mitään ongelmia ei kuitenkaan Topin kanssa kilpailuissa pitäisi olla. Joskus se on ottanut hieman typeriä laukkoja kisoissa ihan vain koska se tuntuu kaarteessa jäävän jäkittämään vastaan. Mutta hyvin suorittaessaan se todellakin suorittaa hyvin ja yrittää parhaansa - vaikka se kuinka hidasälyinen onkin, on se silti mamman oma mussukka.

Sukutaului. Royal Gem
m, 160 cm, enn p.10,1aly
ii. Superior Wonder iii. Sir James
iie. Grand Glamour
ie. Blue Gem iei. Emperor
iee. Unique


e. Girlyoulookawesome
rn, 151 cm, enn p.18,5ke
ei. Awesomejobdude eii. A Rocknroll Dude
eie. Miss Awesome
ee. Girlyoulookbeautiful eei. Tellmewhynot
eee. Beautiful Morning

sukuselvitys tulee kun vanhempien sukuselvitykset ovat valmiit.

★ 00.00.0000 - o/t. Jälkelaisen nimi (e. isan nimi) om. Omistaja

Kilpailukalenteri

00.00.0000 - VRER - Kilpailupaikka - erikoisluokka, ryhmäajo 1609m - aika, sijoutus, 0v€
00.00.0000 - VRER - Kilpailupaikka - erikoisluokka, ryhmäajo 1609m - aika, sijoutus, 0v€
00.00.0000 - Villit - Kilpailupaikka - erikoisluokka, ryhmäajo 1609m - aika, sijoutus, 0v€
00.00.0000 - Villit - Kilpailupaikka - erikoisluokka, ryhmäajo 1609m - aika, sijoutus, 0v€
00.00.0000 - Villit - Kilpailupaikka - erikoisluokka, ryhmäajo 1609m - aika, sijoutus, 0v€
00.00.0000 - VRER - Kilpailupaikka - erikoisluokka, ryhmäajo 1609m - aika, sijoutus, 0v€

00.00.0000 - VRER - Kilpailupaikka - erikoisluokka, ryhmäajo 1609m - aika, sijoutus, 0v€
00.00.0000 - VRER - Kilpailupaikka - erikoisluokka, ryhmäajo 1609m - aika, sijoutus, 0v€
00.00.0000 - Villit - Kilpailupaikka - erikoisluokka, ryhmäajo 1609m - aika, sijoutus, 0v€
00.00.0000 - Villit - Kilpailupaikka - erikoisluokka, ryhmäajo 1609m - aika, sijoutus, 0v€
00.00.0000 - Villit - Kilpailupaikka - erikoisluokka, ryhmäajo 1609m - aika, sijoutus, 0v€
00.00.0000 - VRER - Kilpailupaikka - erikoisluokka, ryhmäajo 1609m - aika, sijoutus, 0v€

00.00.0000 - Jaos - Kilpailupaikka - tulos, irtoSERT - tuom. tuomarin nimi
00.00.0000 - Match Show - Kilpailupaikka - tulos, irtoSERT - tuom. tuomarin nimi

Hoito-ohjeet ja varusteet

★ Hoito-ohjeet
☆ Tarhaa YKSIN
☆ Hölkkäpäivinä pintelit etujalkoihin
☆ Hiittien jälkeen savikääreet
☆ Polvet ja kintereet tulee bliistrata tarvittaessa (n kerran kuussa)

☆ Kisamatkalle ja kuljetukseen magneettiloimi
☆ Ei tarvitse loimea tallissa
☆ Sateella vuoreton sadeloimi
☆ Alle +5 ℃ Fleecevuorellinen sadeloimi
☆ Alle -5 ℃ toppaloimi
☆ Ei tarhaan alle -20 ℃

★ Ruokinta
☆ Syö EQP Sport mix-rehua
☆ Kaura: 1l - 1l - 2l
☆ EQP Sport Mix: 1l - 1l - 1l
☆ Heinä: 2kg - 2kg - 2kg - 3kg
★ Varusteet
☆ Kilpailuvärinä valkoinen

☆ Hiitillä: Päänaamari kokolapuilla (pienet reiät sivuille), etujalan jännesuojat, korvahuppu, hobblesit
☆ HUOM Laukkahiitillä pintelit eteen, ei muita suojia
☆ Raveissa: päänaamari kokolapuilla (pienet reiät sivulle), etujalan jännesuojat + liimapinteli, polvisuojat, turkishimmennin, pääaisa (vasen), niskatyyny, vetopallot, häntä sidottu, hobblesit

★ Ohjeellinen viikkosuunnitelma
☆ Maanantai: Hölkkälenkki
☆ Tiistai: Hiitti
☆ Keskiviikko: Kävelykone / Tarha
☆ Torstai: Hölkkälenkki
☆ Perjantai: Tuplahiitti
☆ Lauantai: Kävelykone / Tarha
☆ Sunnuntai: Vapaapäivä

Palkintokaappi

Pitämällä hiirtä kuvan päällä, näet kuvan kuvatekstin!

ei vielä palkintoja

Päiväkirja

Päiväkirja saattaa sisältää myös kuvia. Pitämällä hiirtä kuvan päällä, näet kuvan kuvatekstin!

ei vielä päiväkirjamerkintöjä

Virtuaalitalli - A sim-game stable
Ulkoasu © M Layouts / netzanette / Decne