Etusivu Takaisin edelliselle sivulle Snadin päiväkirja
Snadistiparempi

Virtuaalihevonen - a sim-game horse

Perustiedot

Nimi Snadistiparempi "Snadi" Rotu Suomenhevonen
Syntymäaika 10.10.2018, 5 vuotta (oma ikääntyminen) Säkäkorkeus, väri 154cm, vaaleanpunarautias
Rekisterinumero VH18-018-2224 Omistaja Decne VRL-00785,
Sukupuoli Ori Kasvattaja Siiri Apaja,
Statistiikka, vs 53: 12 - 4 - 3, 54 850v€ Ennätys 26,4aly / 23,5ake
Koulutustaso Helppo C - 70 cm Painotus Ravit, kilpailee myos helppoja ratsastusluokkia

KTK-II-palkittu Tammikuun tilaisuudessa 2019
Nuorten Joulukatsaus 2018 toinen
Nuorten Tammikatsaus 2019 voittaja
Huippudivisioona-finaalin 2/2019 viides

Mistä kaikki alkoi

"Mun mielestä tästä asiasta on ihan turha riidellä kun sä tiedät kyllä mun kannan" vastasin topakasti miesystäväni Thomaksen yritykseen puhua minulle järkeä. Ennen kun Thomas ehti uudestaan avaamaan suutaan jatkoin kuin pisteeksi iin päälle "Eikä auta sekään että koitat saada minua muuttamaan Amerikkaan, suomenhevonen tulee meille silti, asuu se Suomessa tai Amerikassa". Thomas laski hieman pettyneenä katseensa takaisin puurolautaseen ja jatkoi aamiaisen syomistään. En viitsinyt kertoa herralle että olin jo todellisuudessa ostanut itselleni nuoren suomenhevosorin ja olisin menossa hakemaan sen vielä tänään kotiin.

Vihlovan kylmä tuuli poltti naamaani kun nousin autostani ränsistyneen näköisessä pihapiirissä. Vilkaisin kerran oikealle ja kerran vasemmalle ja näin joka puolella karvaisia pihattoeläimiä. Hymähdin hieman itsekseni ja mietin että ehkä se ilmoitus oli sittenkin liian hyvä ollakseen totta, ei kai kukaan tosissaan ole myymässä hyvä sukuista ravuria tämän näköisestä murjusta. Kävelin lähimmän tallin näköisen rakennuksen luokse ja ovella minua vastaan tuli ainakin sata vuotias mies. Hän esitteli itsensä Janne Apajaksi, Siirin mieheksi. Astuin talliin ja etsin katseellani jotain maatani mullistavaa samalla kun Janne kertoi miten he alkoivat Siirin kanssa olemaan jo vähän liian vanhoja tähän. Jostain nurkan takaa kuului kimakka kiljahdus ja sen jälkeen kipakka potku seinään. Silloin minä tiesin - Jannen edelleen kertoessa kuinka 10 vuotta sitten heinäpaalin nostaminenkin oli helpompaa - että olin löytänyt etsimäni.

Luonne

Suomenhevonen, ori ja jääräpäisyys ei vain sovi yhteen ja silti kaikkia näitä ominaisuuksia osaan arvostaa Snadissa. Snadi ei todellakaan ole se helpoin tapaus, mutta samassa paketissa on huonojen ominaisuuksien lisäksi niin paljon hyviä, ettei sitä pidä heti käännyttää pois. Ja herranen aika, täytyyhän hevosessa olla luonnetta vai mitä? Snadi osaa olla pahimpana päivänä erittäin raivostuttava ja silloin todellakin kannattaa olla jotain kättä pidempää mukana. Jotain kiinnostavaa nähdessään ori todellakin kertoo sen ja joskus käsittelijällä olisi hyvä ollu korvatulpat omien tärykalvojen suojana. Kuitenkin lehden kääntöpuolella ori on hyvin alentuvainen, eli kun käsittelijä ei vain päästä oria niskan päälle, se toimii kyllä vaikka ajatuksen voimalla. Tapaus on siis ripauksen kovapäinen ja tarvitsee joskus hyppysellisen ojennusta.

Hoitaessa Snadi on syytä laittaa kiinni molemmin puolin. Se on hirmuisen kiinnostunut tallin kaikista tapahtumista ja kaikki ohikulkevat hevoset saavat sen huutamaan villisti. Olen miettinyt sen ruunaamista jo pitkään, sillä välillä tuntuu että se stressaa todella paljon orina olemista. Mutta sitten taas seuraavana päivänä se on rauhallinen eikä ota niinkään stressiä muista. Orin kanssa saa olla todella määrätietoinen ja silmät selässäkin. Joskus se saattaa innostuessaan näykkiä. Vähän sellainen salakavala se on, sillä se saattaa näyttää kokoajan todella söpöltä ja kiltiltä ja innostuessaan vähän näykkästä mennen tullen. Muutenkin se on melkein kokoajan sörkkimässä jossain, täytyy tehdä jotain tai syödä jotain. Jalat mennä vispaavat menemään taukoamatta ja kaikkea ja kaikkia pitää olla katsomassa. Pistä siis ketju suosiolla tämän orin kanssa ja ota varmuudeksi pitkä raippa mukaan. Tuskin sitä tulee tarvitsemaan, mutta ompahan tarvittaessa jotain kättäpidempää muistuttamassa kuka oli se johtaja. Kengittäjät, hierojat ja eläinlääkärit Snadi yleensä vain hieman maistaa ja sen jälkeen toimenpiteiden suorittaminen on mutkatonta.

Ajaessa ori on todella vahva. Se on niin innoissaan ajaessa, että se ei millään malttaisi odottaa vaan kokoajan pitäisi mennä täysillä. Ja mitä enemmän koittaa sitä pidättää sen kovempaa se vain tuppaa menemään. Niinpä yleensä peruskuntokaudella kun otetaan hitaita pitkiä lenkkejä, käytetään sillä joko pullarin verkkoa tai ravigramaaneita. Lisäksi se on keksinyt metsälenkillä todella inhottavan tavan karata paikalta jos se näkee jotain pelottavaa. Muutaman kerran on oltu hieman pulassa kun ori on päättänyt vetää uukkarin tai peruuttaa ojaa kohti. Siinä tilanteessa yleensä tarvitaan nopeaa ongelmatilanteenratkaisua. Vaikka ori meneekin radalla avovehkeistä, ollaan päätetty turvallisuuden vuoksi maastossa ja metsälenkillä pitää sillä koko lappuja. Kukaan ei halua sen kanssa päättyä ojaan. Hiitatessa ori on pirun vahva, mutta myös kestävä ja nopea. Lämmittäessä saa yleensä kuski pitää lenkkejä ranteissa ja toivoa ettei käsistä lopu voimat ennen kuin lämmittelykierrokset on ohi. Itse hiitillä ori on mukava ajaa, se on todella suora eikä ole kovin laukkaherkkä. Ja jos se joskus hyppääkin laukalle, se antaa yleensä hyvin nopeasti takaisin raville.

Snadi toimii myös minun harrasteratsunani ja käyn sillä vaihtelun vuoksi välillä pienissä ratsastuskisoissa. Ratsuna Snadi on todella kiva, kunhan selkään ensin pääsee. Ori on hieman vauhdikas liikkeelle lähdössä, mutta kunhan saat itsesi pidettyä ensimmäiset 5 metriä kyydissä, se on maailman turvallisin ratsu. Maastossa se ei pelkää oikeastaan mitään. Lisäksi Snadi kerrassaan rakastaa hyppäämistä! Sillä on todella kiva kolmitahtinen laukka - ja moni ratsuihminen onkin luullut sitä ihan ratsusukuiseksi - ja se hyppää innoissaan hyvällä tekniikalla. Ja myös koulukiemurat onnistuvat orilta hienosti, tosin se on herkästi hieman kankea kyljistä ja tuppaa välillä keksiä omia temppujaan kouluradalla kun sen mieli tylsistyy.. Mutta ratsastelut ovat sille vain toissijainen aktiviteetti, joten olen antanut pienet epäkohdat tässä vaiheessa anteeksi. Jos huomaan että sitä ei raviura kiinnosta, voidaan sitten enemmän panostaa tähän ratsastuspuoleen.

Kuljettaessa ori on helppo ja se kävelee traileriin tai autoon ongelmitta. Se voidaan kuljettaa myös muiden kanssa - orilevyn kanssa tietenkin -, vaikka se on hieman äänekäs se on pohjimmiltaan ongelmaton. Kilpailupaikalla sen pitää suureen ääneen ilmoittaa että voittaja on nyt saapunut paikalle. Samaa orimaista karjumista se jatkaa vielä hetken myös katoksilla, mutta sen jälkeen se yleensä vähän rauhottuu. Toki ympärillä oleva vilinä saa sen herkästi hermostumaan ja yleensä toivommekin että saisimme sen hetkeksi karsinaan ennen starttia, koska siellä se rauhoittuu kaikista parhaiten. Lämmityksessä Snadi on yleensä ongelmaton, toki yhtä vahva kuin radalla yleensä. Kilpailuhenkeä Snadilla on uskomattoman paljon ja se vastaa kyllä aina kun sille vaan annetaan siihen tilaisuus. Loppukiri on orin bravuuri ja yleensä onkin yksi joukon vahvimmista ja jaksaa vielä lopettaakin hyvällä kirillä.

Sukutaului. Einon Poika
evm, vprt, 154 cm, enn 26,9aly
ii. Eino Santeri iii. Ihmemaan Anselmi
iie. Oivariina
ie. Satumaan Kaunokainen iei. Kuulossa Vikaa
iee. Satumaan Kiinanihme


e. Parempipuolisko
evm, trn, 151 cm, enn 34,2aly
ei. Oishan Mukava eii. Rellun Oisha
eie. Mukavantapa
ee. Paremmasta Väliä eei. Aamutuisku
eee. Valituslupa

Pakko sanoa, että Snadin suvusta ei ole paljon kerrottavaa. Kun olin lopulta saanut miesystäväni Thomaksen uskoteltua, että jokaisen pitää omistaa suomenhevosori, hän toki oletti että haemme sitten vähintään suvullisesti niin mahtavaa, että jos rahkeet eivät riitä kisaradoille niin ainakin voi mahtailla suvulla. Ehh.. Taisi nyt kuitenkin käydä niin että nyt toivotaan että raviura on sukua parempi, sillä tällä suvulla ei paljon mennä kylille kehuskelemaan.

i. Snadin isä on keskiverto ravuria ehkä hieman hitaampi Einon Poika (26,9aly). Tämä ori (tai nykyinen ruuna) aloitti erinomaisesti nuorten lähdöissä kolme vuotiaana ja juoksi vielä neljä- ja viisivuotis kaudella ihan mukiin meneviä tuloksia. Jotain kuitenkin tapahtui treenissä ja lopulta suurin osa starteista päättyi laukkaamiseen ja sen kautta hylkäykseen. Snadi on orin ainut jälkeläinen, sillä Snadin emän Parempipuolisko (34,2aly) astumisen jälkeen Einon Poika ruunattiin ja se koitti raviuraa vielä monten parissa. Sekään ei kuitenkaan tuottanut mitään järkyttävän suurta tulosta, joten lopulta ruuna myytiin harrastelijakotiin ratsuksi, missä se vieläkin viettää onnellisia "eläkepäiviään".

ii. Einon Pojan isä oli hirmuisen komea isomerkkinen punarautias, muttei kovin menestynyt ori Eino Santeri. Itseasiassa Einon Poika onkin vahinko varsa, sillä eräänä iltana Santeri oli karannut laitumeltaan tammalaitumelle ja astunut Einon Pojan emän. Ori juoksi kilpaa muutamia vuosia ja sen ennätys oli kohtuulliset 24,5aly ja se juoksi myös muutaman ihan isommankin rahalähdön kuitenkaan mitään suurempaa mainetta keräämättä. Luonteeltaan ori hirmuisen kiva, mutta hieman ehkä suomenhevosmaiseen tapaan turhan jyräävä kaveri. Ori jouduttiin lopettamaan 12 vuoden iässä pahan ähkyn takia.

ie. Snadin isänemä on kaunis, muttei edes ravisukuinen rautias suomenhevostamma Satumaan Kaunokainen. Satumaan Kaunokainen eli Kaisa asui samassa tallissa Einon Pojan isän kanssa, ja kerran ori oli kesällä karannut laitumelta ja kun sitten kuukausia myöhemmin ihmeteltiin miksi tamman maha paisuu, sieltähän paljastuikin yllätysvarsa. Kaisa ei ole koskaan juossut raveissa, vaan se on ollut harrasteratsuna koko ikänsä ja sillä on kilpailtu niin koulu- kuin esteratsastuksessa helpolla tasolla. Tamma on tällä hetkellä jo melko iäkäs, mutta koska se on aikaisemmin jo varsonut yhden varsan (Einon Pojan) sen omistajat päättivät astuttaa sen uudestaan ja tällä hetkellä se on jälleen kantavana - mutta tällä kertaa toivotusti.

e. Snadin emä Parempipuolisko olisi ehkä ollut tulevaisuudessa hyväkin ravuritamma, mutta valitettavasti tamma loukkaantui neljävuotiskaudella ja perusteellisesta kuntoutuksesta huolimatta se ei enää koskaan palannut raviradoille, vaan jäi sitten siitostammaksi Apajille. Ravurina tamma oli kuitenkin erittäin ravivarma ja kestävä ja se juoksi mm. neljävuotiaana nuorten suomenhevosten marathonin ainoana tammana! Kovapäinen ja kilpailuhenkinen tamma on nyt saanut kolme hienoa varsaa, josta Snadi on keskimmäinen. Snadia vanhempi varsa on tällä hetkellä ihan keskiverto ravuri, jonka ehdottomia vahvuuksia on myös kestävyys ja uskomattomat loppukirit. Voidaan siis ainakin sen perusteella odottaa, että tamman puolelta periytyy hyvää ravivarmuutta ja räjähtävää loppukiriä.

ei. Snadin emänisä on yksi loistava suomenhevosravuri, joka teki uraa vielä 14 vuotiaanakin. Punarautias suomenhevosori Oishan Mukava on erittäin kestävä ja se onkin parhaimmillaan pitkillä ja jopa marathon matkoilla. Ennätykseksi sillä on kirjattu huikeat lukemat 24,6akp! Orilla on uskomaton kestävyys ja se jaksaa painaa vaikka loputtomiin asti. Uskon että täältä on varmasti periytynyt tämä tahdonlujuus niin Snadin emälle kuin itse Snadillekin!

ee. Snadin emänemä on myös ravisukuinen ja raviradoillaan lahjoja näyttänyt ennen kuin siirtyi kokonaan siitosuralle. Tamma Paremmasta Väliä eli tuttujen kesken Pirre juoksi muutaman todella kivan kauden ja muutaman vähän huonomman. Ennätys tammalla ehdittiin kirjaamaan lukemiin 25,5aly ennen kuin se siirtyi kokonaan siitoskäyttöön. Tammalla on useita hienoja jälkeläisiä jotka ovat menestyneet niin ravi- kuin ratsukäytössä.

★ 18.01.2019 - o. Duanin Snadisti Räyhähenki (e. Kaponen) om. Decne
★ 01.02.2019 - t. Pikkasen Pähee (e. Pikkutervakko) om. Ilona

Kilpailukalenteri

01.04.2019 - VRER - Aken Ravitalli - ryhmäajo 1609m - aika, sijoitus, 0v€
27.03.2019 - VRER - Duán Stable - Hankiaisajo, ryhmäajo 1609m - aika, sijoitus, 0v€
27.03.2019 - VRER - Narrilaivan - ryhmäajo 1609m - aika, sijoitus, 0v€
25.03.2019 - VRER - Narrilaivan - ryhmäajo 1609m - aika, sijoitus, 0v€
23.03.2019 - VRER - Narrilaivan - ryhmäajo 1609m - aika, sijoitus, 0v€
20.03.2019 - VRER - Narrilaivan - ryhmäajo 1609m - aika, sijoitus, 0v€
20.03.2019 - Villit - Snilli Trotters - Huippudivisioona-karsinta, ryhmäajo 1600m - aika, sijoitus, 0v€
19.03.2019 - Villit - Ravikeskus Valmari - ryhmäajo 2100m - 28,6ake, 8/8
18.03.2019 - Villit - Ravikeskus Valmari - ryhmäajo 2100m - 26,5ake, 4/8, 1000v€
18.03.2019 - VRER - Narrilaivan - ryhmäajo 1609m - aika, sijoitus, 0v€
18.03.2019 - Villit - Ravikeskus Valmari - ryhmäajo 2100m - 23,5ake, 1/12, 1800v€
17.03.2019 - Villit - Ravikeskus Valmari - ryhmäajo 2100m - 28,7ake, 8/8
16.03.2019 - Villit - Ravikeskus Valmari - ryhmäajo 2100m - 28,3ake, 6/8
16.03.2019 - Villit - Rjazán Trotters - ryhmäajo 2100m - 24,4ake, 1/9, 3500v€
15.03.2019 - Villit - Ravikeskus Valmari - ryhmäajo 2100m - 26,6ake, 4/8, 1000v€
15.03.2019 - Villit - Rjazán Trotters - ryhmäajo 2100m - 25,5ake, 2/9, 2500v€
14.03.2019 - Villit - Rjazán Trotters - ryhmäajo 2100m - 24,1ake, 1/9, 3500v€
13.03.2019 - Villit - Rjazán Trotters - ryhmäajo 2100m - 27,3ake, 9/9
10.03.2019 - Villit - Snilli Trotters - Huippudivisioona-karsinta, ryhmäajo 1600m - hll
05.03.2019 - Villit - Rata Karolus - Kevät Pörriäiset, ryhmäajo 1600m - 29,2aly, 1/8, 20 000v€
28.02.2019 - Villit - Narrilaivan - tasoitusajo 2100m - 28,6ke, 6/15, 200v€
28.02.2019 - VRER - Ravikeskus Valmari - tasoitusajo 1600m - 27,7aly, 4/4
28.02.2019 - Villit - Snilli Trotters - Huippudivisioona-finaali, ryhmäajo 1600m - 26,4aly, 5/12, 1500v€

25.02.2019 - Villit - Jemman Ravitalli - ryhmäajo 2100m - 30,4ake, 2/12, 900v€
22.02.2019 - Villit - Narrilaivan - tasoitusajo 2100m - 30,4ake, 8/12
20.02.2019 - VRER - Duán Stable - ryhmäajo 1609m - 29,2aly, 3/10, 800v€
20.02.2019 - Villit - Jemman Ravitalli - tasoitusajo 2100m - 30,4ake, 7/10
19.02.2019 - Villit - Jemman Ravitalli - tasoitusajo 2100m - 31,4ake, 6/10
18.02.2019 - Villit - Jemman Ravitalli - tasoitusajo 2100m - 32,4ake, 9/10
17.02.2019 - Villit - Jemman Ravitalli - tasoitusajo 2100m - 27,2ake, 1/10, 1200v€
16.02.2019 - Villit - Jemman Ravitalli - tasoitusajo 2100m - 33,4ake, 8/10
15.02.2019 - Villit - Jemman Ravitalli - tasoitusajo 2100m - 32,2ake, 9/10
15.02.2019 - Villit - Narrilaivan - tasoitusajo 2100m - 28,3ake, 1/12, 2000v€
11.02.2019 - VRER - Narrilaivan - tasoitusajo 2100m - 35,4ake, 6/11, 150v€
10.02.2019 - Villit - Snilli Trotters - Huippudivisioona-karsinta, ryhmäajo 1600m - 27,1aly, 4/11, 1000v€
09.02.2019 - Villit - Decnen Virtuaaliset - ryhmäajo 1609m - 33,2ly, 7/13, 150v€
08.02.2019 - Villit - Narrilaivan - tasoitusajo 2100m - 28,2ake, 1/12, 2000v€
05.02.2019 - Villit - Rata Karolus - ryhmäajo 1600m - 31,1aly, 7/9
04.02.2019 - Villit - Narrilaivan - tasoitusajo 2100m - 31,2ake, 7/12
30.01.2019 - Villit - Snilli Trotters - Kyvyt esiin-divisioonafinaali, ryhmäajo 1609m - 35,5aly, 9/10
27.01.2019 - VRER - Duán Stable - ryhmäajo 1609m - 34,4aly, 4/9, 400v€
25.01.2019 - VRER - Narrilaivan - tasoitusajo 2100m - 31,4ly, 6/10
25.01.2019 - Villit - Decnen Virtuaaliset - ryhmäajo 1609m - 36,5ly, 4/9, 300v€
24.01.2019 - Villit - Narrilaivan - tasoitusajo 1600m - 30,5ly, 3/16, 200v€
20.01.2019 - Villit Rata Karolus - ryhmäajo 1600m - 32,6aly, 9/12
19.01.2019 - Villit - Narrilaivan - tasoitusajo 1600m - 39,2ly, 13/16
15.01.2019 - VRER - Aken Ravitalli - Nuorten Tammikatsaus, tasoitusajo 2100m - 31,1ke, 1/15, 1500v€
14.01.2019 - Villit - Narrilaivan - tasoitusajo 1600m - 33,5ly, 6/16, 50v€
10.01.2019 - Villit - Snilli Trotters - Kyvyt esiin-divisioonakarsinta, ryhmäajo 1600m - 35,4aly, 2/7, 1500v€
08.01.2019 - Villit - Narrilaivan - tasoitusajo 1600m - 36,4ly, 9/16
06.01.2019 - Villit - Unia Trotters - ryhmäajo 1609m - 35,5aly, 1/7, 2000v€
03.01.2019 - Villit - Unia Trotters - ryhmäajo 1609m - 37,4aly, 8/8
02.01.2019 - Villit - Narrilaivan - tasoitusajo 1600m - 37,4ly, 10/16
01.01.2019 - Villit - Unia Trotters - ryhmäajo 1609m - 34,6aly xx, 5/8

31.12.2018 - VRER - Duán Stable - Uudenvuoden Lupaus, ryhmäajo 1609m - 34,5aly, 5/5
27.12.2018 - VRER - Ravitalli Rusko - ryhmäajo 2100m - 34,3ake, 1/11, 1500v€
22.12.2018 - Villit - Narrilaivan - tasoitusajo 1600m - 35,3ly, 3/6, 200v€
20.12.2018 - Villit Snilli Trotters - Kyvyt esiin - divisioonakarsinta, ryhmäajo 1600m - hll
18.12.2018 - Villit - Aken Ravitalli - Aken Ravitalli 10 vuotta juhlalähtö ryhmäajo 1609m - 35,1aly, 1/7, 2500v€
16.12.2018 - Villit - Narrilaivan - tasoitusajo 1600m - 39,9ly, 1/9, 500v€
16.12.2018 - VRER - Pompeji - tasoitusajo 1609m - hll
15.12.2018 - VRER - Aken Ravitalli - Nuorten Joulukatsaus, tasoitusajo 2100m - 36,2ke, 2/16, 900v€

ERJ esteratsastus - 39 sijoitusta, joista voittoja 7
13.12.2018 - ERJ - Hiivurin Suomenhevoset - 50 cm - 4/30
14.12.2018 - ERJ - Hiivurin Suomenhevoset - 50 cm - 5/30
17.12.2018 - ERJ - Hiivurin Suomenhevoset - 50 cm - 4/30
01.01.2019 - ERJ - Prime Sporthorses - 70 cm - 1/19
01.01.2019 - ERJ - Prime Sporthorses - 70 cm - 1/19
14.01.2019 - ERJ - Safiiritiikerin Kilpakeskus - 60 cm - 5/30
16.01.2019 - ERJ - Safiiritiikerin Kilpakeskus - 60 cm - 3/30
20.01.2019 - ERJ - Safiiritiikerin Kilpakeskus - 60 cm - 5/30
23.01.2019 - ERJ - Safiiritiikerin Kilpakeskus - 60 cm - 4/30
26.01.2019 - ERJ - Safiiritiikerin Kilpakeskus - 70 cm - 3/30
27.01.2019 - ERJ - Safiiritiikerin Kilpakeskus - 60 cm - 1/30
29.01.2019 - ERJ - Safiiritiikerin Kilpakeskus - 60 cm - 2/30
22.01.2019 - ERJ - Safiiritiikerin Kilpakeskus - 70 cm - 1/24
04.02.2019 - ERJ - Safiiritiikerin Kilpakeskus - 70 cm - 3/24
01.02.2019 - ERJ - Chersey - 60 cm - 3/50
02.02.2019 - ERJ - Chersey - 70 cm - 1/50
03.02.2019 - ERJ - Chersey - 60 cm - 3/50
05.02.2019 - ERJ - Chersey - 70 cm - 5/50
07.02.2019 - ERJ - Chersey - 70 cm - 2/50
08.02.2019 - ERJ - Chersey - 70 cm - 5/50
10.02.2019 - ERJ - Chersey - 70 cm - 1/50
15.02.2019 - ERJ - Tiiron Ratsutila - 60 cm - 1/40
16.02.2019 - ERJ - Tiiron Ratsutila - 60 cm - 6/40
16.02.2019 - ERJ - Tiiron Ratsutila - 60 cm - 2/40
17.02.2019 - ERJ - Tiiron Ratsutila - 60 cm - 5/40
04.03.2019 - ERJ - Hornanhovi - 70 cm - 4/30
07.03.2019 - ERJ - Hornanhovi - 70 cm - 2/30
10.03.2019 - ERJ - Hornanhovi - 70 cm - 2/30
13.03.2019 - ERJ - Hornanhovi - 70 cm - 3/30
15.03.2019 - ERJ - Hornanhovi - 70 cm - 5/30
17.03.2019 - ERJ - Hornanhovi - 70 cm - 3/30
23.03.2019 - ERJ - Hornanhovi - 70 cm - 4/30
25.03.2019 - ERJ - Hornanhovi - 70 cm - 5/30
27.03.2019 - ERJ - Hornanhovi - 70 cm - 5/30
18.02.2019 - ERJ - Rushock Bog - 50 cm - 3/40
22.02.2019 - ERJ - Rushock Bog - 50 cm - 5/40
23.02.2019 - ERJ - Rushock Bog - 50 cm - 2/40
23.02.2019 - ERJ - Rushock Bog - 50 cm - 3/40
10.03.2019 - ERJ - Rósgarður - 50 cm - 3/68
KRJ kouluratsastus - 17 sijoitusta, joista voittoja 00
31.12.2018 - KRJ - Lehmusvaara - Helppo C - 3/44
01.01.2019 - KRJ - Lehmusvaara - Helppo C - 5/44
27.01.2019 - KRJ - Safiiritiikerin Kilpakeskus - Helppo C - 5/30
29.01.2019 - KRJ - Safiiritiikerin Kilpakeskus - Helppo C - 5/30
26.01.2019 - KRJ - Safiiritiikerin Kilpakeskus - Helppo C - 2/30
04.02.2019 - KRJ - Safiiritiikerin Kilpakeskus - Helppo C - 2/30
06.02.2019 - KRJ - Tiiron Ratsutila - Helppo C - 5/40
06.02.2019 - KRJ - Tiiron Ratsutila - Helppo C - 2/40
16.02.2019 - KRJ - Rushock Bog - Helppo C - 4/40
16.02.2019 - KRJ - Rushock Bog - Helppo C - 4/40
17.02.2019 - KRJ - Rushock Bog - Helppo C - 3/40
20.02.2019 - KRJ - Rushock Bog - Helppo C - 2/40
24.02.2019 - KRJ - Rushock Bog - Helppo C - 3/40
25.02.2019 - KRJ - Rushock Bog - Helppo C - 2/40
14.03.2019 - KRJ - Decnen Virtuaaliset - Helppo C - 4/30
15.03.2019 - KRJ - Decnen Virtuaaliset - Helppo C - 5/30
18.03.2019 - KRJ - Decnen Virtuaaliset - Helppo C - 3/30

00.00.2019 - NJ - paikka - tulokset - tuom.

15.12.2018 - Match Show - Orange Wood - 1/2, - tuom. miivi
31.12.2018 - Match Show - Adina - SIN - tuom. Jannica
28.02.2019 - Rotunäyttely - VSR - II-palk - tuom. dookie
20.12.2018 - VSN - Radical Trotters - 38,5p, RCH (10p) - tuom. dookie

Hoito-ohjeet ja varusteet

★ Hoito-ohjeet
☆ Tarhaa YKSIN
☆ Putsit + jännesuojat etujalkoihin tarhatessa
☆ Hölkkäpäivinä pintelit takajalkoihin
☆ Hiittien jälkeen savikääreet
☆ Polvet ja kintereet tulee bliistrata tarvittaessa (n kerran kuussa)

☆ Kisamatkalle ja kuljetukseen magneettiloimi
☆ Ei tarvitse loimea tallissa
☆ Sateella vuoreton sadeloimi
☆ Alle +5 ℃ Fleecevuorellinen sadeloimi
☆ Alle -5 ℃ toppaloimi
☆ Ei tarhaan alle -20 ℃

★ Ruokinta
☆ Syö EQP Sport mix-rehua
☆ Kaura: 1l - 1l - 2l
☆ EQP Sport Mix: 1l - 1l - 1l
☆ Heinä: 2kg - 2kg - 2kg - 3kg
★ Varusteet
☆ Kilpailuvärinä Hot pink

☆ Hiitillä: Koko laput, ravihackamore, puolipääaisa (oikea), polvisuojat, takasäärisuojat, painoputsit (190g)
☆ Raveissa: Cantseebackit, takasäärisuojat + liimapinteli, puolipääaisa (oikea, tarvittaessa), polvisuojat, painoputsit (150g), ravihackamore, niskatyyny, vetopallot, kainalosuojat
☆ Ratsastaessa: estepainoitteinen yleissatula, fullcheek-kuolain, jännesuojat eteen, rintaremmi-martingaali

★ Ohjeellinen viikkosuunnitelma
☆ Maanantai: Hölkkälenkki
☆ Tiistai: Hiitti
☆ Keskiviikko: Kävelykone / Tarha
☆ Torstai: Hölkkälenkki
☆ Perjantai: Tuplahiitti
☆ Lauantai: Kävelykone / Tarha
☆ Sunnuntai: Vapaapäivä

Palkintokaappi

Pitämällä hiirtä kuvan päällä, näet kuvan kuvatekstin!Muista käydä lukemassa myös päiväkirjaa!

Virtuaalitalli - A sim-game stable
Ulkoasu © M Layouts / netzanette / Decne