LähtölaukausPalaa takaisin edelliselle sivulle

Perustiedot

Virallinen nimi Katariina II "Katariina" Rekisterinumero VH19-018-0119
Rotu Suomenhevonen Sukupuoli Tamma
Syntymäaika, ikä 15.05.2018, 6 vuotta Väri, säkäkorkeus Vaaleanpunarautias, 155 cm
Painotus Estepainoitteinen Koulutustaso 100 cm
Omistaja Lähtölaukaus / Decne (VRL-00785) Kasvattaja Ilarin Suomenhevoset,

★ Tamma ikääntyy satunnaisesti. Täytti 3 vuotta 15.08.2018 - täytti 8 vuotta 00.00.2019

► tavoitteena SLA- ja ERJ-laatuarvostelu
KTK-I palkittu Helmikuun tilaisuudessa 2019 R-suunnalle pistein 20 + 20 + 20 + 20 = 80p

Luonnekuvaus

Katariina on ehkä sellaisia ei-niin-pakollisia hankintoja. Kun tallissa on tarkoitus jalostaa pääasiassa kenttäratsastuspainoitteisia suomenhevosia ei ole aivan suoraa linjaa siihen miksi tallissa on puhtaasti yksi estepainoitteinen tamma. Mutta kun näin tamman myynti-ilmoituksen netissä kuvineen, en voinut olla siihen ihastumatta ja siltä istumalta soitin ja ostin tamman. Vaikka tamma ehkä edustaakin väärää painotusta, se on aivan uskomattoman hieno estehevonen ja sen kanssa varmasti tullaan valloittamaan vielä monenmoiset karkelot.

Katariina ja kertakaikkisen kärsimätön persoona. Sillä pitäisi kokoajan olla jotain tekemistä, sillä kun tekeminen loppuu alkaa asioiden tuhoaminen. En luettele tammaa kuitenkaan ilkeisiin hevosiin, enemmänkin se on vain sellainen häslääjäluonne jonka kanssa pitää kokoajan olla tarkkana. Toisaalta se on myös vähän neiti muutenkin eikä oikein välitä ihmiskontakteista, mutta on kyllä todella riippuvainen lajitovereistaan ja sitä ei missään nimessä voi jättää yksin talliin tai tarhaan. Silti kaiken tämän häsläämisestä ja ylimääräisestä turhautuneisuudesta huolimatta tamma on oikein mukava tapaus.

Hoitaessa tamma olisi kaikista parasta vain pikaisesti harjata ja varustaa, sillä tamman kärsivällisyys ei vaan riitä pitkään seisoskeluun paikoillaan. Se ei tee mitään pahaa, mutta kyllä siinä alkaa hoitajalla korvat punoittamaan kun tamma jatkuvasti kuopii vaatien menoa ja meininkiä tai heiluttelee päätään kyllästyneenä. Tai steppailee edes takaisin sen mitä kiinni oleminen antaa myöden. Varustamisen suhteen ei kuitenkaan ole mitään ongelmia mistä pitäisi olla huolissaan, toki tamma saattaa liikkua koko tämän toimituksen ajan, joten varpaiden talloutumiseen on erittäin suuri mahdollisuus. Taluttaessa tamma on mukava, sillä aina vaan kun se on liikkeessä, se käyttäytyy kyllä ihan asiallisesti. Eläinlääkärin kanssa ei ole ollut suurempia ongelmia, mutta kengittäessä tamma tuppaa turhautumaan ja silloin todellakin koetellaan kengittäjän hermoja.

Tälle kärsimättömälle ikiliikkujalle liikunta on todellakin se mitä se rakastaa! Tehdään sen kanssa mitä tahansa, se on aina menossa innoissaan korvat hörössä ja tekee mielellään siltä vaaditus asiat. Toki kouluratsastuksen pieni piiperrys ei ole tamman ykkösvaihtoehto, mutta yleensä se osaa kuitenkin keskittyä myös siihen ja joskus se jopa innostuu kouluratsastuksesta kovinkin ja kuumii herkästi. Tamma on erittäin mukavan herkkä ratsastaa, se on kivan eteenpäinpyrkivä ja sillä on mielettömän kivat askellajit. Liikkeidensä puolesta se varmasti sopisi myös valkoisten aitojen sisäpuolelle. Esteet on kuitenkin se mitä tamma ehdottomasti rakastaa! Se on todella vauhdikas ja nyt jos koskaan se ottaa jopa hieman kipinää ja tuppaa todellakin lämpenemään. Se ei ole kuitenkaan missään nimessä tyhmänrohkea, vaan rokottaa kyllä ratsastajan virheistä jos katsoo että lähestyminen on ratsastettu suoranaisesti huonosti tai muuten tehty hyppäämisestä kerta kaikkisen mahdotonta. Katariinan paras puoli esteillä on ehkä sen ketteryys ja uskomaton ponnistusvoima, sillä uusinta ratsastuksessa on monta kertaa saatu ihmiset haukkomaan henkiään ultimaattisen pienillä käännöksillä.

Tamman kanssa kilpailuihin lähteminen ei ole se kohokohta, mutta se hoituu kyllä siinä missä muukin toiminta. Katariina ei oikein välitä matkustamisesta ja etenkin yksin matkustaessaan se enemmänkin koittaa tuhota seiniä kuin matkustaa asiallisesti. Kaverin kanssa se on hieman rauhallisempi, mutta matkan venyessä tamman mielestä liian pitkäksi se kyllä ilmoittaa asiasta äänekkäästi. Kuitenkaan lastauksessa tai purkaessa ei ole mitään ihmeellisempää ongelmaa. Kilpailupaikalla voi tuntea kuinka Katariina oikein innostuu ja syttyy siihen kilpailutunnelmaan. Se kuikuilee innoissaan kaikkialle ja steppailee menemään jopa normaalia enemmän. Kilpailusuorituksessa ei tämän kanssa tarvitse kuin pysyä kyydissä, sillä tamma kyllä hoitaa homman kotiin vaikka kuskilla olisi silmät kiinni.

Sukuselvitys

i. Aleksanteri Suuri
sh, 163 cm, vprt - evm
ii. Maailmankuva iii. Valloittaja
iie. Kansikuvatyttö
ie. Kuningatar Viktooria iei. Pikku-Kunkku
iee. Valma Vadelma
e. Karpalopellon Iines
sh, 153 cm, prt - evm
ei. Kaamosmasennus eii. Pilvin Pessimismi
eie. Syysilo
ee. Karpalopellon Aino eei. Kiisselimies
eee. Aino Vieno

i. Tamman isä Aleksanteri Suuri on komea, erittäin orimainen ja virkku vaaleanpunarautias ori, joka on kilpaillut niin este- kuin kouluratsastuksessakin. Ori on aina ollut hyvin määrätietoinen ja sen kanssa on pitänyt pitää ehdottomasti rajat ettei se ole päässyt niskan päälle. Ori on kilpaillut kouluratsastuksessa Helppo A tasolla ja esteillä aina suomenhevosten mestaruustasolla asti, toki myös muutaman yksittäisen 120 senttimetrin luokan. Ori periytti hyvin vahvasti kuumuvia varsoja ja erittäin vahvaa luonnetta, joten tämän kanssa orin omistaja suositteli erittäin rauhallista ja tasaista tammaa.

ii. Aleksanteri Suuren isä, eli Katariinan isän isä, on komea, nykyään ruunana eläkepäiviään viettävä ex-ravuri Maailmankuva. Maailmankuva, eli tuttujen kesken Make, juoksi urallaan todella hyvät rahat ollen myös monissa suurissa suomenhevoslähdöissä mukana. Omistaja monta kertaa kiroili miten ruunassa oli joku toisen sijan kirous, sillä aina suurimmissa starteissa se jäi nippanappa toiseksi. Make sai muutamia jälkeläisiä, mutta koska se oli luonteeltaan sen verran kovapäinen, omistaja päätti ruunauttaa sen raviuran loputtua. Tämän komean punarautiaan ruunan isä oli puolestaan ravimenestyjä vaaleanpunarautias ori Valloittaja ja emä nykyään siitostammana ja harrasteratsuna toimiva tummanrunnikko tamma Kansikuvatyttö.

ie. Katariinan isän emä Kuningatar Viktooria muistuttaa luonteeltaan hyvin paljon Katariinaa. Tämä hyvin virkku ja menevä vaaleanrautias 155 senttinen tamma kilpaili hyvällä menestyksellä esteratsastuksessa aina 110 senttimetrin tasolla asti. Lisäksi tamma kiersi todella paljon näyttelyissä, sillä sen omistajat olivat pääasiassa showponi-ihmisiä ja tamma oli myös siellä melkoisen menestynyt. Lopulta tamma kantakirjattiin II-palkinnolla, joka myöhemmin korotettiin I-palkinnoksi kilpailutulosten perusteella. Suvullisesti tamma on erittäin mukava, sillä on komea tummanpunarautias isä Pikku-Kunkku ja erittäin vauhdikas este- ja maastoesteratoja kierrellyt emä Valma Vadelmta.

e. Katariinan emä on Karpalopellon Suomenhevosten toisen polven kasvatti Karpalopellon Iines. Iines on luonteeltaan hyvinkin lunki kaveri, se ei oikeastaan ota ikinä mistään kipinää, vaikka pommi räjähtäisi sen vieressä. Tämä tamma on siis erittäin tyypillinen tasaisen varma ja kiltti suomenhevonen. Tamman omistajat halusivat varsaan hieman potkua, joten he päättivät astuttaan Iineksen hieman vauhdikkaammalla orilla. Ja lopputulos on meidän pieni Katariina! Iines on väriltään punarautias ja se on kantakirjauksen yhteydessä mitattu 153 cm korkeaksi. Iines toimii pääasiassa harrasteratsuna, sillä Karpalopellon omistajien tyttäret tykkäävät ratsastella tammalla niin kentällä kuin maastossakin. Lisäksi Iines on ajo-opetettu ja se tekee satunnaisesti esimerkiksi hääkeikkoja ja talvisin rekiretkiä joulukirkkoon.

ei. Iineksen isä Kaamosmasennus oli kuin vastakohta nimestään, sillä tämä ori oli erittäin iloinen ja aina ystävällinen aivan kaikille. Ori kilpaili este-, koulu- ja kenttäratsastuksessa mestaruustasolla ja saikin kahmittua meriitteihinsä aikamoisen liudan mitaleita 7 vuoden aikana. Ori ehti saamaan vain 6 jälkeläistä, kunnes se loukkaantui pahasti trailerionnettomuudessa ja se jouduttiin lopettamaan. Ori oli erittäin komea 165 senttinen tummanpunaruunikko järkäle, jota kaikki jäivät kaipaamaan syvästi. Orin isä oli tummanpunaruunikko ori Pilvin Pessimismi ja emä vaaleanrautias tamma Syysilo.

ee. Iineksen emä, eli Katariinan emän emä, oli yhtä rauhallinen kuin jälkeläisensäkin. Kaunis rautias tamma Karpalopellon Aino oli Karpalopellon omistajien silmäterä ja heidän ensimmäinen kasvattinsa ikinä. Aino oli erinomainen emä ja laitumella se oli myös erinomainen johtaja tamma. Tuntui että kaikki tallin hevoset kunnioittivat tätä hevosta! Tamma oli myös ratsukoulutettu, mutta se toimi pääasiassa maastoratsuna ja joskus hölkkäili kevyesti kentällä. Tamma sai 8 jälkeläistä, mukaan luettuna Katariina, jotka ovat niittäneet mainetta radoilla kuin radoilla. Tamma lopetettiin 27-vuoden iässä vanhuuden tuomien vaivojen takia. Ainon isä oli komea rautias ori Kiisselimies ja emä punarautias tamma Aino Vieno.

Jälkeläiset

Sukupuoli Syntynyt Nimi Isä Omistaja
tamma 04.02.2019 Fazerina PUM Liköörikonvehti Lähtölaukaus / Decne

Kisakalenteri

ERJ Esteratsastus: 35 sijoitusta, joista 9 voittoja
26.02.2019 - Decnen Virtuaaliset - 100 cm - 1/30
26.02.2019 - Decnen Virtuaaliset - 100 cm - 3/30
03.02.2019 - Hornanhovi - 90 cm - 2/30
04.02.2019 - Hornanhovi - 90 cm - 4/30
06.02.2019 - Hornanhovi - 90 cm - 2/30
07.02.2019 - Hornanhovi - 90 cm - 4/30
09.02.2019 - Hornanhovi - 90 cm - 5/30
12.02.2019 - Hornanhovi - 90 cm - 4/30
17.02.2019 - Hornanhovi - 90 cm - 1/30
24.02.2019 - Hornanhovi - 90 cm - 1/30
25.02.2019 - Hornanhovi - 90 cm - 1/30
28.02.2019 - Hornanhovi - 90 cm - 5/30
01.03.2019 - Hornanhovi - 90 cm - 2/30
02.03.2019 - Hornanhovi - 90 cm - 2/30
02.03.2019 - Hornanhovi - 90 cm - 5/30
03.03.2019 - Hornanhovi - 90 cm - 3/30
03.03.2019 - Hornanhovi - 90 cm - 1/30
05.03.2019 - Hornanhovi - 90 cm - 2/30
14.03.2019 - Hornanhovi - 90 cm - 3/30
16.03.2019 - Hornanhovi - 90 cm - 1/30
19.03.2019 - Hornanhovi - 90 cm - 5/30
20.03.2019 - Hornanhovi - 90 cm - 1/30
22.03.2019 - Hornanhovi - 90 cm - 4/30
02.03.2019 - Hornanhovi - 90 cm - 4/30
03.03.2019 - Hornanhovi - 90 cm - 1/30
08.03.2019 - Hornanhovi - 90 cm - 4/30
09.03.2019 - Hornanhovi - 90 cm - 3/30
11.03.2019 - Hornanhovi - 90 cm - 5/30
17.03.2019 - Hornanhovi - 90 cm - 4/30
19.03.2019 - Hornanhovi - 90 cm - 3/30
21.03.2019 - Hornanhovi - 90 cm - 1/30
24.03.2019 - Hornanhovi - 90 cm - 5/30
28.03.2019 - Hornanhovi - 90 cm - 2/30
30.03.2019 - Hornanhovi - 90 cm - 3/30
30.03.2019 - Hornanhovi - 90 cm - 3/30

11.02.2019 - NJ - Turmeltaja - 3/12, irtoSERT - päätuomari Lissu

06.02.2019 - VSN - Decnen Virtuaaliset - 38p, SW3 (40p) - tuomari Spookiness

Päiväkirja

05.01.2019 - Tamman siistimistä, kirjoittanut tallityttö Silja (omistajan alterego), 300 sanaa

Talvella meillä on yleensä kädet täynnä tekemistä, etenkin kun Decne on tupannut hommaamaan enemmän ja enemmän hevosia talliin. Toki minä en valita, rakastan touhuta kaikkien minun hoitohevosteni kanssa, mutta joskus on vaan niin kiire ettei sitä tunnu ehtivän kaikkea mitä haluaisi. Tänään kuitenkin päätin ottaa Katariinan käsittelyyn ja siistiä sen ihan kunnolla, klipata sen uudestaan ja mitä nyt muutenkin vähän siistiä sieltä täältä. Olin aloittanut urakan jo aamulla, joten olin ottanut Katariinan ensimmäisenä lenkille heti aamusta ja käytiin reippaalla 45 minuutin maasto/peltolenkillä Anniinan ja Ninnin kanssa ja tamma olikin ihan superkiva, tosin pellolla se tuppasi hieman kuumimaan ja sai pari kertaa pienen pukkihepulin. Onneksi tämä ei kuitenkaan hetkauttanut sen kummemmin vaan pysyin hyvin kyydissä ja sain ainakin aamun naurut suoritettua. Lenkin jälkeen pesin tamman hyvin saippualla ja loimitin, kunnes iltapäivällä aloin uudestaan työstämään projektia ja pääsin hakemaan klipperin satulahuoneesta.

Siirsin Katariinan pesukarsinaan, missä sain solariumlamput päälle ja aloitin urakan. Onneksi tässä vuosien varrella on tullut klippailtua niin paljon, ettei yksi klippaus vie niin paljoa aikaa. Toki koska meillä kaikki hevoset klipataan kokonaan (tosin pää vaan puoliksi jos ei ihan karvanaama ole..) niin jalkojen kanssa saa hetken työskennellä, mutta muuten klippaaminen sujuu hetkessä. Tamma oli hieman ärsyttävä oma itsensä ja steppaili menemään koko klippauksen ajan, joten jouduin pyytämään Anniinalta apua että sain jalat klipattua. Lopulta noin tuntia myöhemmin olin kuitenkin saanut karvat veks tältä kaunokaiselta ja ihailin tyytyväisenä työnjälkeä. Pienemmällä klipperillä siistin vielä jalkoja ja leikkasin korvakarvat ennen kuin huuhtaisin tamman uudestaan saippualla. Tammalla oli hieman jotain ruven kaltaista vasemmassa etujalassa, joten putsasin sen meidän desinfioivalla shampoolla ja pistin siihen hieman rivisalvaa. Lopuksi hyvän kuivauksen ja hetken solariumlamppujen alla seisoskelun - tarkoitan steppailun - jälkeen puin tammalle sisätoppaloimen ja siirsin sen takaisin karsinaan syömään iltapäiväheiniään. Kyllä sitä taas sai olla tyytyväinen oman kädenjälkeensä, sillä pakko myöntää että tamma näytti taas erittäin hyvältä!

20.02.2019 - Ykköstamma! kirjoittanut omistaja, 115 sanaa

Vähän extempore päätin ilmoittaa Katariinan Helmikuun kantakirjaustilaisuuteen ja ei kyllä tarvitse hetkeäkään katua sitä päätöstä! Tamma käyttäytyi siellä kerrassaan hienosti, Silja oli valmistellut tamman erinomaisesti ja lopulta päästiinkin kotiin lähtemään I-palkinnon kera! Ja voin olla varma että jos tamma olisi voinut enempää olla itsestään ylpeä, se varmasti olisi haljennus. Kuten myös omistajansakin. Nyt voi kerrankin sanoa että on laatutamma kyseessä. Eikä, olen ihan ratketa onnesta, sillä Katariina on nyt myös minun ensimmäinen virallinen KTK-I palkittu tamma. Ylpeä voi kyllä olla omistaja niin hevosesta kuin sen hoitajastakin, joka kyllä ehdottomasti ansaitsee myös kunniaa tästä suorituksesta ja hevosen valmistelusta. Ehkä sitä voisi vaikka antaa Siljalle jonkun pienen bonuksen tästä, en usko että se ainakaan vähentää panostusta jatkossakaan..

00.00.0000 - Otsikko

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam a tellus ut metus condimentum convallis. Fusce arcu metus, porta eu pellentesque et, blandit tristique nisi. Sed eleifend a libero vel ullamcorper. Etiam rhoncus eleifend facilisis. Mauris tempor commodo dolor in ullamcorper. Nullam enim risus, eleifend quis lorem semper, cursus viverra nisi. Praesent id tortor nibh. Nunc congue tempus magna, sed congue purus venenatis at. Sed cursus rutrum congue.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam a tellus ut metus condimentum convallis. Fusce arcu metus, porta eu pellentesque et, blandit tristique nisi. Sed eleifend a libero vel ullamcorper. Etiam rhoncus eleifend facilisis. Mauris tempor commodo dolor in ullamcorper. Nullam enim risus, eleifend quis lorem semper, cursus viverra nisi. Praesent id tortor nibh. Nunc congue tempus magna, sed congue purus venenatis at. Sed cursus rutrum congue.

Valmennukset

02.01.2019 - Estevalmennus, valmentajana omistaja, 398 sanaa

Tänään meillä oli vuorossa Katariinan ja Siljan kanssa estevalmennus. Tarkoitus oli hypätä hieman rataa viikonlopun kisoja silmällä pitäien, joten Siljan verrytellessä Katariinaa, itse kokosin maneesiin radan, joka sisälsi pysty-okseri sarjan, kaarevan linjan viidellä laukka-askeleella, muutaman yksittäisin esteen sekä suojan linjan neljällä askeleella. Tarkkailin rataa rakentaessani samalla Katariinan liikkumista ja tamma liikkuikin tänään erittäin kivan näköisesti. "Se näyttää jopa ihan rennolta laukatessaan!", hihkaisin Siljalle, joka laukkasi tammalla kevyessä istunnassa maneesia ympäri. Kun ratsukko oli verrytelly ravissa ja laukassa molempiin suuntiin, käskin heidän lähestyä Pientä pystyä jonka olin rakentanut maneesiin. "Ihan rennossa laukassa lähestyt ei tarvi tulla liian kovaa", ohjeistin Siljaa. Katariina nosti korvat pystyyn ja keveni hieman etupäästään esteen nähdessään, mutta malttoi pysyä silti rauhallisessa laukassa. "Hyvä!", kehuin kun ratsukko ylitti esteen rennosti. "Pysäytät siellä suoran päässä ja käännät ympäri ja tuut saman sieltä suunnasta", neuvoin samalla kun nostin pystyä muutamalla reiällä. Este esteelta tamma alkoi hieman kuumimaan, mutta Silja piti hermonsa erinnomaisesti kasassa ja vaikka tamma hieman kipinöikin se pysyi hyvin rauhallisen näköisenä ulkoapäin katsottuna. Ennen radan aloittamista kehoitin ratsukkoa ottamaan vielä muutaman kerran okserin, jonka he suorittivat ilman minkäänlaisia ongelmia.

Kerroin Siljalle radan kulkua samalla kun annoimme Katariinalle pienen kävelytauon. Rata alkoi suoralla neljän laukan linjalle, jonka jälkeen käännyttiin lävistäjälle yksittäiselle okserille, kulman kautta lyhyen sivun pysty, sarja, kaareva linja ja viimeiseksi lyhyen sivun pysty toiseen suuntaan. Rata oli melko simppeli, mutta siellä oli muutama kohta missä piti ratsastaa hiean ajatuksella niin ettei hevonen päässyt turhan pitkäksi. Lisäksi pitkät lähestymiset vaativat keskittymistä ratsastajalta kuin hevoseltakin, ettei vauhti pääsisi turhaa kiihtymään. Ensimmäisen radan korkeus oli noin 90-100 cm, kun annoin ratsukolle luvan aloittaa. Silja ratsasti Katariinaa tarkasti jokaiselle esteelle, ja minun ainut tehtäväni oli kehaista jokaisen esteen jälkeen "hyvä". "Bravo!", huikkasin viimeisen pystyn ylityksen jälkeen, sillä ratsukko oli ratsastanut radan kuin oppikirjassa. "Anna sen hetki vielä kävellä ja sitten otetaan toinen kierros", kerroin samalla kun siirryin nostamaan esteitä. Seuraava rata oli korkeudeltaan 100-110 cm, tosin sarjan B-osan nostin hieman isommaksi. Annoin uudestaan ratsukolle luvan aloittaa radan. Ja jälleen sekä ratsastaja että hevonen suorittivat radan erinomaisesti! Hieman ensimmäisellä lyhyen sivun pystyllä oli pientä haparointia ja Katariina tuli ehkä aavistuksen lähelle minkä johdosta puomi tipahti, mutta sen jälkeen Silja korjasi hieman laukan rytmiä ja tamma jatkoi siitä erittäin varmasti sarjalle. Sarja ylittyi ilmavasti, vaikka B-osa olikin radan isoimpia esteitä. Loppurata sujui oppikirjan mukaan ja myös viimeinen lyhyensivun pysty onnistui erinomaisesti. Taputin ylpeänä radan jälkeen käsiäni ja annoin heille luvan loppuverryttelyyn.

00.00.0000 - Otsikko

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam a tellus ut metus condimentum convallis. Fusce arcu metus, porta eu pellentesque et, blandit tristique nisi. Sed eleifend a libero vel ullamcorper. Etiam rhoncus eleifend facilisis. Mauris tempor commodo dolor in ullamcorper. Nullam enim risus, eleifend quis lorem semper, cursus viverra nisi. Praesent id tortor nibh. Nunc congue tempus magna, sed congue purus venenatis at. Sed cursus rutrum congue.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam a tellus ut metus condimentum convallis. Fusce arcu metus, porta eu pellentesque et, blandit tristique nisi. Sed eleifend a libero vel ullamcorper. Etiam rhoncus eleifend facilisis. Mauris tempor commodo dolor in ullamcorper. Nullam enim risus, eleifend quis lorem semper, cursus viverra nisi. Praesent id tortor nibh. Nunc congue tempus magna, sed congue purus venenatis at. Sed cursus rutrum congue.

00.00.0000 - Otsikko

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam a tellus ut metus condimentum convallis. Fusce arcu metus, porta eu pellentesque et, blandit tristique nisi. Sed eleifend a libero vel ullamcorper. Etiam rhoncus eleifend facilisis. Mauris tempor commodo dolor in ullamcorper. Nullam enim risus, eleifend quis lorem semper, cursus viverra nisi. Praesent id tortor nibh. Nunc congue tempus magna, sed congue purus venenatis at. Sed cursus rutrum congue.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam a tellus ut metus condimentum convallis. Fusce arcu metus, porta eu pellentesque et, blandit tristique nisi. Sed eleifend a libero vel ullamcorper. Etiam rhoncus eleifend facilisis. Mauris tempor commodo dolor in ullamcorper. Nullam enim risus, eleifend quis lorem semper, cursus viverra nisi. Praesent id tortor nibh. Nunc congue tempus magna, sed congue purus venenatis at. Sed cursus rutrum congue.

Palkintokaappi

Ulkoasu © M Layouts
Kuva © tallin omaisuutta ellei toisin mainita
virtuaalihevonen