Etusivu Takaisin edelliselle sivulle Leikin valmennus- ja päiväkirja
Kalman Leikkimieli

KTK-II SLA-I FC

Perustiedot

Nimi Kalman Leikkimieli "Leikki" Rotu Suomenhevonen
Syntymäaika, ikä 25.04.2018, M Layouts / raitatossu.net/mayflower Säkäkorkeus, väri 150cm, hopearuunikko
Rekisterinumero VH18-018-2228 Omistaja Decne VRL-00785,
Sukupuoli Tamma Kasvattaja Kalman Suomenratsut,
Koulutustaso Helppo B - 100 cm - Helppo - Noviisi Painotus Yleispainoitteinen, myos valjakkoajo

KTK-II palkittu Tammikuun tilaisuudessa 2019
SLA-I palkittu Helmikuun tilaisuudessa 2019
First Champion palkittu RHLA:n XXVIII tilaisuudessa Helmikuussa 2019

Mistä kaikki alkoi

"Hani, sä lupasit ettei osteta mitään joululahjoja. Ja sitä paitsi jouluun on vielä kaksi viikkoa aikaa", tiuskaisin hieman kiukkuisesti miesystävälleni joka oli saapunut lomalle Suomeen. Thomas heilutteli määrätietoisesti kuorta nenäni edessä ja totesi, että tehty mikä tehty. Nappasin kirjekuoren ja huomasin kuinka hänen kasvoilleen nousi viekas iloinen hymy. "Mitä nyt, et kai sä halua että avaan tän jo nyt?" kysyin edelleen hieman turhankin kiukkuisesti. Tomera päännyökyttely sai minut pyöräyttämään silmiäni samaan aikaan kun avasin hyvin liimatun kirjekuoren.

Kirjekuoressa oli kaksi valokuvaa, vilkaisin nopeasti molempia kuvia ja ne olivat kuin identtiset kaksoset. Ensimmäisessä päälimmäisessä kuvassa oli minä ja minun ensimmäinen oma hevoseni Sesilja. Käänsin kuvan ympäri ja kuvan takana luki "Sesilja vuonna 2002". Tunsin kuinka sydämeni hakkasi rinnassani, vaikken todellisuudessa tiennyt mitä oli tapahtumassa. Haukkasin hiljaisesti henkeä ja katsoin seuraavaa kuvaa. Kuvassa oli kaunis, klipattu ja iloisen näköinen suomenhevostamma. Kuvan kääntöpuolella luki "Kalman Leikkimieli. Emänemä Sesilja". Sydän hakkasi villisti rinnassani kun tajusin, että rakas miesystäväni oli kuunnellut minua paremmin kun ikinä olisin osannut odottaa. Thomas antoi minulle kevyen pusun otsalle ja halasi tiukasti lisäten "Merry Christmas, my love".

Leikki - Elämä tamman kanssa kun lasten leikkiä

Voi olla että aika kultaa muistot, mutta katsoessani ja käsitellessäni Leikkiä, minulla nousee melkein väkisin kyynel silmäkulmaan. Eikä siis se tapahdu mitenkään negatiivisessä tai surullisessa merkissä, mutta lähinnä sellainen ilon ja kaipuun sekainen tunne. Leikki on kultainen luonteeltaan. Se on mielellään korvat hörössä, mutta kiiman aikaan se vaatii hieman tilaa ja saattaa näyttää karsinassa mököttäessään happamalta. Kun menet sen karsinalle se kuitenkin tulee sinua vastaan korvat eteenpäin sojottaen, joten kuvailisin sitä pikemminkin lempeäksi ja ihmisrakkaaksi kuin happamaksi. Ja kyllähän jokaisella naisella on joskus vähän huonompi päivä, eikös vain?

Harjaa, varusta, pese, käytä eläinlääkärillä, kuljeta, kengitä.. Mitä ikinä haluat tehdä se onnistuu. Laita hiihtovaljaat ja lähde kilpailuihin. Pistä serkun kummin kaiman taapero selkään ja taluta ympäri pihaa. Leikki on kaikinpuolin helppo ja kiltti hevonen käsitellä. Jokainen ikä- ja kokoluokka pystyy sitä hoitamaan ilman että täytyisi miettiä edes sekuntia. Ja jos joskus tuleekin semmoinen hoitotilanne mikä jännittää tammaa syystä tai toisesta, se yleensä jähmettyy paikoilleen ja laskelmoi mitä seuraavaksi pitäisi tehdä ja onko tähän asiaan luottaminen. Mihinkään se ei ikinä säntäile ja pelottavatkin tilanteet se kohtaa enemmänkin tutkimalla kuin hutkimalla. Kerran tai kaksi on ollut hieman liian kovakourainen käsittelijä joka on tammaa hoitanut ja silloin se yleensä reagoi tilanteeseen jännittymällä kauttaaltaan ja hakemalla katseellaan jotain luottohenkilöä. Kuitenkin näistä tilanteista päästään yleensä ohi ihan vain rauhoittumalla itse kukin ja pian on tammakin taas rentona haukottelemassa.

Aktiviteetti puolella tamma on ihanan monipuolinen. Siinä missä hoitaessakin sen kanssa voi tehdä mitä tahansa, sama homma on liikuttaessa. Ratsastaessa selkään voi laittaa aivan kenet tahansa, mutta jos haluat todellisuudessa ratsastaa sitä, täytyy osata jo hieman vaatiakin. En siis sanoisi että tamma on ratsastettavuudeltaan helpoimmasta päästä, sillä se vaatii ratsastajaltaan tietynlaista taitoa ja ymmärrystä vaatia asiat. Kouluratsastus on Leikin mielestä ihan kivaa, mutta sille ei ole kovin näyttäviä liikkeitä luotu, joten ei ole mielestäni reilua vaatia siltä helppoja koululuokkia enempää. Lisäksi se on helposti hieman kankeahko kyljistä ja vaatii aikamoista panostusta verryttelyyn, että siitä saa parhaimmat puolet esille kouluradalla. Esteitä tamma puolestaan rakastaa yli kaiken. On este sitten kiinteä maastoeste tai putoava puomieste kentällä, tamma nostaa korvat pystyyn ja pistää hieman tulta hännän alle. Siinä on kuskilla sitten kypärässä (ja hermoissa) pitelemistä kun Leikki pistää homman nimensä mukaisesti leikiksi. Mitä vähemmän tammaa häiritsee esteillä, sen paremmin se suorittaa! Ajettavuus on tammalla myös erinomaista luokkaa. Oli sitten perässä valjakkovaunut tai reki, tamma tekee aina kaiken suurella sydämellä ja hoitaa homman kotiin. Joskus ajaessa se saattaa hieman innostua ja pistää painavaksi kädelle, mutta yleensä pieni huomautus puolipidätteellä saa sen palaamaan takaisin kontrolliin. Kokonaisuudessa kaikki liikunta-aktiviteetti on tämän kanssa äärimmäisen helppoa.

Kilpailuihin on aina ilo lähteä tamman kanssa. Se kävelee traileriin lähettämällä ja matkustaa mutkattomasti. Kilpailupaikalla se käyttäytyy kuten hienon ja iloisen naisen kuuluukin; iloisesti ja rennosti korvat yleensä eteenpäin osoittaen. Koulukilpailuissa tulee varata paljon aikaa verryttelyyn, sillä tamma on tapansa mukaan hieman tahmea kylkinen rautakanki, joka vaatii paljon taivuttelua ja siirtymiä niin askellajista toiseen kuin niiden sisälläkin. Ehdottomana vahvuutena tammalla on koulukisoissa mieletön tasaisuus. Joskus se tasaisen tappava puurtaminen saattaa näyttää ja kuulostaa tylsältä, mutta todellisuudessa ulkoapäin katsottuna se on ainoastaan tyylikästä ja siistiä. Ehkä siis tasaisuudessa on se salaisuus miksi se hyvin usein on koulukilpailuiden sijoituksissa mukana! Estekisoissa puolestaan tamma rakastaa vauhtia ja lyhyitä teitä. Jos vaan kuski pysyy satulassa mukana, tämä tamma kääntyy kyllä pennin päällä ja kun kuski ei turhia kontrolloi niin vauhtiakin löytyy - hallitusti. Tamma on myös melko varovainen, eli kun kaikki palaset ja tähdet on kohdallaan ei ole mitään hätää myöskään esteradalla. Toki vauhti vaatii joskus kylmiähermoja kuskilta. Siinä missä maastoesteitä ja kenttäkilpailuita Leikki rakastaa, se rakastaa myös ehdottomasti valjakkoajon maraton-osuutta. Siellä se todellakin pistää kaiken peliin ja toimii kun ajatuksen voimalla - antaen aivan kaiken ja ehkä vielä vähän enemmän.

Sukututkimusi. Mörkövaaran Peikkoleikki
prt, 154cm
KTK-II KERJ-I ERJ-II QS
ii. Leijonaleikki
KRJ-I ERJ-I KERJ-I VVJ-I
iii. Leijonanluola
iie. Lystileikki
ie. Pilvenpisara
KRJ-I ERJ-I KERJ-I VVJ-I
iei. Harminpaikka
iee. Pilviharso


e. Siljan Serena
prn, 154cm
KTK-II ERJ-I KERJ-II YLA3 Q
ei. Siniverhon Unelias eii. Siniverhon Pikkumies
eie. Katajamaen Hilma
ee. Ch Sesilja
SLA-I KTK-II YLA2 KRJ-III VVJ-III
eei. Ukko-Pekka
eee. Sanja

Isälinja: Mörkövaaran Peikkoleikki - Leijonaleikki ★ Emälinja: Siljan Serena - Sesilja
Katso laajempi sukutaulu tästä

i. Leikin isänpuolen sukutaulu (kuten koko sukutaulu) on täynnä täydellisiä menestyjiä. Leikin isä on 154 senttinen punarautias yleispainoitteinen Mörkövaaran Peikkoleikki ori, jonka meriittilistaa komistaa jos jonkinmoinen titteli. Tämä herrasmiehenä tunnettu sydämenvalloittaja on kahminut urallaan mm Esteratsastuksen laatuarvostelussa II-palkinnon ja se on myös kantakirjattu toisella palkinnolla. Orilla on Leikin lisäksi orijälkeläinen, Pirunkorven Piiloleikki. Kouluratsastuksessa ori onkin mukavan energinen ja tasapainoinen ja esteillä erityisen varmajalkainen, joka on helpottanut kummasti esteuran rakentamista.

ii. Orin isä on rautias suomenhevosori Leijonaleikki jonka meriittilistalla on ykköspalkintoja enemmän kuin laki sallii! Tämä komea ori on saavuttanut ensimmäisen palkinnon niin esteratsastuksen, kouluratsastuksen, kenttäratsastuksen kuin valjakkoajon laatuarvosteluissa. Lupsakka ori, jopa vähän ruunamaisen kiltti, on myös ollut erinomainen periyttäjä ja hänellä onkin tällä hetkellä kolme hienosti menestynyttä jälkeläistä. Leijonaleikin isä on nykyään jo eläkepäiviä viettävä erittäin tapahtumarikas ori Leijonanluola ja emä herkkä ja hieman säikkykin tamma Aavasointu.

ie. Eikä Leikin isän emäkään ole sen huonompi, sillä samanlainen meriittilista (ERJ I, KRJ I, KERJ I, VVJ I) löytyy tältä alle 140 senttiseltä punaruunikolta kaunokaiselta, Pilvenpisaralta. Pilvenpisara eli Pilvi on erittäin kaunis ruunikko tamma, joka on luonteeltaan juuri niin ihana kuin ulkomuoto antaa ymmärtää. Tamma onkin periyttänyt erinomaisen tasaista ja rauhallista luonnetta kaikille jälkeläisilleen. Pilven isä on komea punarautias ori Harminpaikka ja emä puolestaan kouluratsastuspainoitteinen suomenhevostamma Hunajamarenki, joka nukkui pois kunnioitettavassa 22 iässä.

e. Mutta perimmäinen syy miksi Leikki minulle tuli, löytyy ehdottomasti hänen emänpuoleltaan. Leikin emä on minun ensimmäisen oman suomenhevosen Sesiljan jälkeläinen Siljan Serena. Serena ei ehkä ulkomuodoltaan ole niin yksinevä emänsä tai Leikin kanssa, mutta luonteesta ehdottomasti löytyy erittäin Sesiljamaisia piirteitä. Serena, tämä kuvankaunis punaruunikko tamma, teki myös erinomaisen kilpauran ja on ansioituneesti palkittu Esteratsastuksen laatuarvostelussa I-palkinnolla, Kenttäratsastuksen Laatuarvostelussa II-palkinnolla ja Yleislaatuarvostelussa III-palkinnolla. Ja kaiken tämän lisäksi tamma on kantakirjattu vielä II-palkinnolla.

ei. Serenan isä ei ehkä niittänyt kummempaa mainetta elämänsä aikana, mutta pääasia ainakin minulle on, että tämä upea tumma Siniverhon Unelias ori jätti jälkeensä mahtavan tamman josta minun on nyt helppo iloita. Ori oli luonteeltaan erittäin ihmisystävällinen ja rauhallinen, mitä se on periyttänyt esimerkiksi juuri Serenalle. Orin isä oli raudikko esteratsastuksessa hyvin pärjännyt ori Siniverhon Pikkumies ja emä puolestaan liinakkotamma Katajamäen Hilma, jonka suku oli pitkälti estepainoitteisia suomenhevosia ja joka jätti jälkeensä roiman määrän upeita samanlaisia tapauksia.

ee. Ja viimeisenä muttei todellakaan vähimmäisenä esittelyyn tulee tamma Sesilja joka oli se ehdoton THE reason miksi minun piti Liekki itselleni saada. Sesilja oli minun ensimmäinen hevoseni ja se menestyikin erittäin kivasti keräten nipullisen erilaisia arvonimiä, kuten esimerkiksi SLA-I KTK-II YLA2 KRJ-III VVJ-III. Tamma kuitenkin koki ehkä hieman ylijalostusta, jonka takia oli jäädä kokonaan unholaan, mutta onneksi sain hänestä vielä muiston. Sesiljan isä oli esteori Ukko-Pekka ja emä puolestaan kenttäradoilla mainetta niittänyt Sanja.

★ 12.09.2018 - t. Tanssilaulu (i. Adinan Kaneliässä) om. Rooa / Sällilän Talli
★ 21.12.2018 - o. Juhannuslaulu (i. Helmiahon Myrskyjuhannus) om. Decne
★ 14.02.2019 - o. Marssilaulu (i. Hiprakan Wänrikki) om. Decne / myynnissä

Kilpailukalenteri

28.12.2018 - KRJ - Tiiron Ratsutalli - Helppo B - 3/30
29.12.2018 - KRJ - Tiiron Ratsutalli - Helppo B - 4/30
30.12.2018 - KRJ - Tiiron Ratsutalli - Helppo B - 3/30
20.01.2019 - KRJ - Decnen Virtuaaliset - Helppo B - 5/30
28.01.2019 - KRJ - Decnen Virtuaaliset - Helppo B - 5/30
28.01.2019 - KRJ - Decnen Virtuaaliset - Helppo B - 2/30
19.01.2019 - KRJ - Safiiritiikerin Kilpailukeskus - Helppo B - 4/30
22.01.2019 - KRJ - Safiiritiikerin Kilpailukeskus - Helppo B - 5/30
26.01.2019 - KRJ - Safiiritiikerin Kilpailukeskus - Helppo B - 3/30
12.01.2019 - KRJ - Moana part breds - Helppo B - 1/27
13.01.2019 - KRJ - Moana part breds - Helppo B - 5/27
15.01.2019 - KRJ - Moana part breds - Helppo B - 2/27
08.02.2019 - KRJ - Moana part breds - Helppo B - 5/40
24.01.2019 - KRJ - Safiiritiikerin Kilpailukeskus - Helppo B - 2/23
31.01.2019 - KRJ - Safiiritiikerin Kilpailukeskus - Helppo B - 3/23
01.02.2019 - KRJ - Safiiritiikerin Kilpailukeskus - Helppo B - 4/23
02.02.2019 - KRJ - Safiiritiikerin Kilpailukeskus - Helppo B - 3/30
03.02.2019 - KRJ - Safiiritiikerin Kilpailukeskus - Helppo B - 2/30
04.02.2019 - KRJ - Safiiritiikerin Kilpailukeskus - Helppo B - 2/23
09.02.2019 - KRJ - Safiiritiikerin Kilpailukeskus - Helppo B - 4/23
06.03.2019 - KRJ - Ristikallio - Helppo B - 2/40
08.03.2019 - KRJ - Ristikallio - Helppo B - 5/40
10.03.2019 - KRJ - Ristikallio - Helppo B - 4/40
16.02.2019 - KRJ - Rushock Bog - Helppo B - 6/40
18.02.2019 - KRJ - Rushock Bog - Helppo B - 6/40
19.02.2019 - KRJ - Rushock Bog - Helppo B - 5/40
01.02.2019 - KRJ - Team J&K - Helppo B - 3/40
02.02.2019 - KRJ - Team J&K - Helppo B - 2/40
08.02.2019 - KRJ - Team J&K - Helppo B - 4/40
02.02.2019 - KRJ - Hornanhovi - Helppo B - 3/30
06.02.2019 - KRJ - Hornanhovi - Helppo B - 5/30
09.02.2019 - KRJ - Hornanhovi - Helppo B - 5/30
13.02.2019 - KRJ - Hornanhovi - Helppo B - 2/30
22.02.2019 - KRJ - Hornanhovi - Helppo B - 1/30
11.02.2019 - KRJ - Tiiron Ratsutila - Helppo B - 5/40
01.03.2019 - KRJ - Hornanhovi - Helppo B - 4/30
05.03.2019 - KRJ - Hornanhovi - Helppo B - 1/30
08.03.2019 - KRJ - Hornanhovi - Helppo B - 5/30
11.03.2019 - KRJ - Hornanhovi - Helppo B - 4/30
11.03.2019 - KRJ - Hornanhovi - Helppo B - 3/30
17.03.2019 - KRJ - Hornanhovi - Helppo B - 2/30
19.03.2019 - KRJ - Hornanhovi - Helppo B - 2/30
21.03.2019 - KRJ - Hornanhovi - Helppo B - 2/30
28.02.2019 - KRJ - Ristikallio - Helppo B - 6/40
01.03.2019 - KRJ - Ristikallio - Helppo B - 4/40
01.03.2019 - KRJ - Ristikallio - Helppo B - 6/40
03.03.2019 - KRJ - Ristikallio - Helppo B - 2/40
23.02.2019 - KRJ - Moana part breds - Helppo B - 4/40
23.02.2019 - KRJ - Moana part breds - Helppo B - 1/40
22.02.2019 - KRJ - Rushock Bog - Helppo B - 2/40
23.02.2019 - KRJ - Rushock Bog - Helppo B - 4/40
25.02.2019 - KRJ - Rushock Bog - Helppo B - 4/40

20.01.2019 - ERJ - Decnen Virtuaaliset - 100 cm - 4/30
27.01.2019 - ERJ - Decnen Virtuaaliset - 100 cm - 1/30
29.01.2019 - ERJ - Decnen Virtuaaliset - 100 cm - 2/30
03.01.2019 - ERJ - Ruskavaara - 100 cm - 5/30
04.01.2019 - ERJ - Ruskavaara - 100 cm - 3/30
07.01.2019 - ERJ - Ruskavaara - 100 cm - 3/30
09.01.2019 - ERJ - Ruskavaara - 100 cm - 2/30
16.01.2019 - ERJ - Tiiron Ratsutila - 100 cm - 3/30
12.01.2019 - ERJ - Safiiritiikerin Kilpakeskus - 90 cm - 1/30
16.01.2019 - ERJ - Safiiritiikerin Kilpakeskus - 100 cm - 5/30
17.01.2019 - ERJ - Safiiritiikerin Kilpakeskus - 90 cm - 3/30
18.01.2019 - ERJ - Safiiritiikerin Kilpakeskus - 100 cm - 5/30
20.01.2019 - ERJ - Safiiritiikerin Kilpakeskus - 100 cm - 4/30
22.01.2019 - ERJ - Safiiritiikerin Kilpakeskus - 100 cm - 3/30
23.01.2019 - ERJ - Safiiritiikerin Kilpakeskus - 100 cm - 3/30
26.01.2019 - ERJ - Safiiritiikerin Kilpakeskus - 100 cm - 5/30
11.02.2019 - ERJ - Decnen Virtuaaliset - 100 cm - 3/30
02.02.2019 - ERJ - Huvitus - 90 cm - 4/30
03.02.2019 - ERJ - Huvitus - 90 cm - 2/30
08.02.2019 - ERJ - Huvitus - 90 cm - 5/30
13.02.2019 - ERJ - Tiiron Ratsutila - 100 cm - 4/40
15.02.2019 - ERJ - Tiiron Ratsutila - 100 cm - 1/40
07.02.2019 - ERJ - Chersey - 90 cm - 7/50
14.02.2019 - ERJ - Team J&K - 100 cm - 4/40
14.02.2019 - ERJ - Team J&K - 100 cm - 2/40
15.02.2019 - ERJ - Team J&K - 100 cm - 3/40
10.02.2019 - ERJ - Huvitus - 90 cm - 3/30
12.02.2019 - ERJ - Huvitus - 90 cm - 4/30
15.02.2019 - ERJ - Huvitus - 90 cm - 2/30
17.02.2019 - ERJ - Huvitus - 90 cm - 1/30
22.02.2019 - ERJ - Huvitus - 90 cm - 2/30
26.02.2019 - ERJ - Huvitus - 90 cm - 4/30
01.03.2019 - ERJ - Huvitus - 90 cm - 3/30
01.03.2019 - ERJ - Huvitus - 90 cm - 2/30
01.02.2019 - ERJ - Hornanhovi - 90 cm - 5/30
02.02.2019 - ERJ - Hornanhovi - 90 cm - 4/30
10.02.2019 - ERJ - Hornanhovi - 90 cm - 2/30
11.02.2019 - ERJ - Hornanhovi - 90 cm - 3/30
15.02.2019 - ERJ - Hornanhovi - 90 cm - 4/30
02.03.2019 - ERJ - Hornanhovi - 90 cm - 3/30
25.01.2019 - ERJ - Safiiritiikerin Kilpailukeskus - 100 cm - 5/30
27.01.2019 - ERJ - Safiiritiikerin Kilpailukeskus - 100 cm - 1/30
29.01.2019 - ERJ - Safiiritiikerin Kilpailukeskus - 100 cm - 2/30
26.02.2019 - ERJ - Decnen Virtuaaliset - 100 cm - 4/30
28.02.2019 - ERJ - Decnen Virtuaaliset - 100 cm - 2/30
03.02.2019 - ERJ - Kuuran Suomenratsut - 90 cm - 5/40
07.02.2019 - ERJ - Kuuran Suomenratsut - 90 cm - 3/40
08.02.2019 - ERJ - Kuuran Suomenratsut - 90 cm - 1/40
09.02.2019 - ERJ - Kuuran Suomenratsut - 90 cm - 4/40
10.02.2019 - ERJ - Kuuran Suomenratsut - 90 cm - 6/40
17.02.2019 - ERJ - Team J&K - 100 cm - 1/40
20.02.2019 - ERJ - Team J&K - 100 cm - 6/40

19.12.2018 - KERJ - Prime Sporthorses - helppo - 2/27
21.12.2018 - KERJ - Prime Sporthorses - helppo - 4/27
25.12.2018 - KERJ - Prime Sporthorses - helppo - 1/27
26.12.2018 - KERJ - Prime Sporthorses - helppo - 4/27
26.12.2018 - KERJ - Gealán - helppo - 5/30
28.12.2018 - KERJ - Gealán - helppo - 5/30
29.12.2018 - KERJ - Gealán - helppo - 4/30
01.01.2019 - KERJ - Prime Sporthorses - helppo - 4/28
09.01.2019 - KERJ - Niiranvaaran Oriasema - helppo - 3/28
24.01.2019 - KERJ - Kaihovaara - helppo - 2/30
28.01.2019 - KERJ - Kaihovaara - helppo - 4/30
22.01.2019 - KERJ - Auburn Estate - helppo - 4/30
20.01.2019 - KERJ - Decnen Virtuaaliset - helppo - 4/30
24.01.2019 - KERJ - Adina - helppo - 6/39
19.02.2019 - KERJ - Ristikallio - helppo - 1/30
25.02.2019 - KERJ - Ristikallio - helppo - 5/30
05.03.2019 - KERJ - Ristikallio - helppo - 4/30
07.03.2019 - KERJ - Ristikallio - helppo - 3/30
22.02.2019 - KERJ - Decnen Virtuaaliset - helppo - 3/30
02.03.2019 - KERJ - Routamaa - helppo - 2/30
03.03.2019 - KERJ - Routamaa - helppo - 5/30
04.03.2019 - KERJ - Routamaa - helppo - 1/30
10.03.2019 - KERJ - Routamaa - helppo - 1/30
23.02.2019 - KERJ - Rushock Bog - helppo - 4/30

31.12.2018 - VVJ - Breandan - noviisi kestävyyskoe - 5/65
02.01.2019 - VVJ - Breandan - noviisi tarkkuuskoe - 6/67
03.01.2019 - VVJ - Breandan - noviisi kestävyyskoe - 8/65
10.01.2019 - VVJ - Breandan - noviisi tarkkuuskoe - 1/51
10.01.2019 - VVJ - Breandan - noviisi kestävyyskoe - 7/50
05.01.2019 - VVJ - Liljelunds Rustholl - noviisi koulukoe - 1/30
07.01.2019 - VVJ - Liljelunds Rustholl - noviisi tarkkuuskoe - 5/30
08.01.2019 - VVJ - Liljelunds Rustholl noviisi koulukoe - 4/30
12.01.2019 - VVJ - Kaihovaara - noviisi kestävyyskoe - 3/30
15.01.2019 - VVJ - Kaihovaara - noviisi kestävyyskoe - 3/30
20.01.2019 - VVJ - Kaihovaara - noviisi koulukoe - 1/30
22.01.2019 - VVJ - Kaihovaara - noviisi koulukoe - 3/30
25.01.2019 - VVJ - Kaihovaara - noviisi koulukoe - 4/30
28.01.2019 - VVJ - Kaihovaara - noviisi koulukoe - 1/30
23.12.2018 - VVJ - Stall Fernweh - noviisi tarkkuuskoe - 4/40
28.12.2018 - VVJ - Stall Fernweh - noviisi tarkkuuskoe - 6/40
14.01.2019 - VVJ - Breandan - noviisi parivaljakko - 5/29
03.01.2019 - VVJ - Breandan - noviisi parivaljakko - 4/23
14.01.2019 - VVJ - Liljelunds Rustholl - noviisi koulukoe - 4/30
15.01.2019 - VVJ - Liljelunds Rustholl - noviisi koulukoe - 5/30
19.01.2019 - VVJ - Liljelunds Rustholl - noviisi tarkkuuskoe - 4/24
20.01.2019 - VVJ - Liljelunds Rustholl - noviisi koulukoe - 4/30
09.01.2019 - VVJ - Cliché Baroque - noviisi tarkkuuskoe - 4/23
06.02.2019 - VVJ - Huvitus - noviisi tarkkuuskoe - 3/30
07.02.2019 - VVJ - Huvitus - noviisi koulukoe - 3/30
09.02.2019 - VVJ - Huvitus - noviisi tarkkuuskoe - 5/30
12.02.2019 - VVJ - Huvitus - noviisi koulukoe - 3/30
13.02.2019 - VVJ - Huvitus - noviisi tarkkuuskoe - 3/30
14.02.2019 - VVJ - Huvitus - noviisi tarkkuuskoe - 3/30
15.02.2019 - VVJ - Huvitus - noviisi tarkkuuskoe - 1/30
03.02.2019 - VVJ - Huvitus - noviisi koulukoe - 1/30
07.02.2019 - VVJ - Huvitus - noviisi koulukoe - 2/30
07.02.2019 - VVJ - Huvitus - noviisi tarkkuuskoe - 2/30
12.02.2019 - VVJ - Huvitus - noviisi koulukoe - 5/30
13.02.2019 - VVJ - Huvitus - noviisi koulukoe - 5/30
15.02.2019 - VVJ - Huvitus - noviisi tarkkuuskoe - 4/30
16.02.2019 - VVJ - Huvitus - noviisi koulukoe - 2/30
21.02.2019 - VVJ - Huvitus - noviisi koulukoe - 4/30
21.02.2019 - VVJ - Huvitus - noviisi tarkkuuskoe - 1/30
27.02.2019 - VVJ - Huvitus - noviisi koulukoe - 1/30
27.02.2019 - VVJ - Huvitus - noviisi tarkkuuskoe - 1/30
28.02.2019 - VVJ - Huvitus - noviisi tarkkuuskoe - 2/30
02.03.2019 - VVJ - Huvitus - noviisi koulukoe - 5/30

06.02.2019 - NJ - Hiivurin Suomenhevoset - 3/12, irtoSERT - tuom. Jannica

15.12.2018 - Match Show - Orange Wood - 2/2, - tuom. miivi
24.12.2018 - Match Show - Päivänpirtti - tulokset - tuom. Humutin
31.12.2018 - Match Show - Adina - SIN1 - tuom. Jannica
00.00.2019 - VSN - Paikka - 0/0, 00,0p, tulos (0p) - tuom. dookie

Hoito-ohjeet ja varustekaappi

★ Hoito-ohjeet
☆ Tarhaa Tian ja Chilin
☆ Este- ja maastoesteiden jälkeen jalkojen kylmäys
☆ Yöksi magneettisuojat etujalkoihin

☆ Kisamatkalle ja kuljetukseen magneettiloimi
☆ Ei tarvitse loimea tallissa
☆ Sateella vuoreton sadeloimi
☆ Alle +5 ℃ Fleecevuorellinen sadeloimi
☆ Alle -5 ℃ toppaloimi
☆ Ei tarhaan alle -20 ℃

★ Ruokinta
☆ Syö EQP Sport mix-rehua
☆ Kaura: 1l - 1l - 1l
☆ EQP Sport Mix: 1l - 1l - 1l
☆ Heinä: 2kg - 1kg - 1kg - 2kg
★ Varusteet
☆ Kilpailuvärinä punainen

☆ Rataesteillä: Jännesuojat, putsit (jos hokit), estesatula, olympia-kuolain, panssari, korvahuppu
☆ Koulussa: Pintelit etujaloissa, koulusatula, nivelomppu-kuolain
☆ Maastoesteillä: kenttäsuojat, putsit, estesatula, panssari, olympia-kuolain

★ Ohjeellinen viikkosuunnitelma
☆ Maanantai: Maasto / perusratsastus
☆ Tiistai: Estevalmennus
☆ Keskiviikko: Hölkkämaasto
☆ Torstai: Perusratsastus
☆ Perjantai: Kouluvalmennus
☆ Lauantai: Reipas maasto
☆ Sunnuntai: Vapaapäivä

Palkintokaappi

Pitämällä hiirtä kuvan päällä, näet kuvan kuvatekstin!


Muista käydä lukemassa myös valmennus- ja päiväkirjaa!

Virtuaalihevonen - a sim-game horse
Virtuaalitalli - A sim-game stable
Ulkoasu © M Layouts / netzanette / Decne