Etusivu Takaisin edelliselle sivulle
Match Show näyttelyt

PVM 15.12.2018 / VIP 14.12.2018

Kuvan kuvannut Decne / Decnen Virtuaalisia

Säännöt ja rajoitukset

★ Kilpailupäivä 15.12.2018 - Viimeinen ilmoittautumispäivä 12.12.2018
★ Järjestyspaikka Prime Sporthorses / PRIM7879
★ Vastuuhenkilö Decne / VRL-00785
★ Yhteen luokkaan 10 osallistujaa
★ Yhdeltä omistajalta maksimissaan 2 hevosta / luokka
★ Tuomarina toimii kilpailuiden yhteyshenkilö.
★ Näyttely on leikkimielinen ja se on avoin kaikille. Ei tarvitse rakennekuvaa.

Palkinnot

★ Palkinnot tarjoaa Equestrian PRO (ruusukkeet, rehut ja loimi) sekä MWS Boutique (pokaalit ja erikoispalkintojen ruusuke), kiitos!

★ Jokainen osallistuja saa sinisen (II palk) tai punaisen (I palk) ruusukkeen ja porkkanapussin.
★ Jokaisen luokan paras sininen ja punainen palkitaan ruusukkeella ja nousee BIS kehään.
★ Tuomari voi myös halutessaan nostaa jokaisesta luokasta yhden hevosen BIS-kehään, jolloin hevonen palkitaan sinisellä tai punaisella ruusukkeella (riippuen onko hevonen noussut BIS-kehään sinisten vai punaisten kehästä).
★ BIS1 palkitaan ruusukkeella, loimella, pokaalilla, EQP Minerals - rehusäkillä ja 250v€
★ BIS2 palkitaan ruusukkeella, pokaalilla, EQP Minerals - rehusäkillä ja 150v€
★ BIS3 palkitaan ruusukkeella, pokaalilla, EQP Minerals - rehusäkillä ja 100v€
★ BIS4 palkitaan ruusukkeella, EQP Minerals - rehusäkillä ja 50v€
★ BIS5 palkitaan ruusukkeella, EQP Minerals - rehusäkillä ja 25v€
★ Loput BIS-kehään nousseet, mutta siellä palkinnoitta jääneet saavat EQP Minerals - rehusäkin
★ Erikoispalkitus hevoset (Kauneimmat silmät, tukkajumala jne.) palkitaan ruusukkeella ja diplomilla.

Osallistuminen

★ Osallistuminen viimeistään 14.12.2018 sähköpostiin decnestys@gmail.com
★ Otsikko Match Show
★ Osallistumismuoto: Luokka [rv] Esittäjä - <*a href="http:// alkuinen osoite"*>Hevosen nimi<*/a> (poista tähdet)

Luokat

Luokka 0 - BIS kehä tulokset
Luokka 1 - Suomenhevoset - 10 os. tulokset
Luokka 2 - Shetlanninponit - 10 os. tulokset
Luokka 3 - Muut hevoset - 12 os. tulokset
Luokka 4 - Muut ponit - 11 os. tulokset

Osallistujat / Tulokset

Tuomarin sananen: Haluan kiittää aivan mielettömästi kaikkia mukaan osallistuneita! Oli aivan järjettömän vaikeaa tehdä päätöksiä, koska jokainen tässä näyttelyssä mukana ollut olisi ansainnut paikkansa BIS-kehässä. Ja BIS kehän arvostelu oli vielä tuskaisempaa, sillä minusta tuntui että jokainen BIS kehässä oleva oli niin uskomattoman upea että oli melkein mahdotonta laittaaa niitä paremmuus järjestykseen. Kiitos kuitenkin osallistumisestanne ja toivottavasti nähdään myös seuraavissa mätsäreissä!

Luokka 0 - BIS kehä

BIS1: Mulberry Onyx
BIS2: Maybecks Cherry Queen
BIS3: Don Bardolino
BIS4: Storyteller's Dollmaker
BIS5: Brownie Bear

Muut BIS kehään nousseet (eivät ole paremmuusjärjestyksessä):
Radikaali Floppaaja
Vappulan Korvenkuiske
Murroksen Rymyreetu
Sierra Shawshank Redemption
Liljelunds Guldkungen

Näyttelyn leikkimielisin: Lily's Little Autumn Spell
Söpöin pää: I-LUV-U
Ilmeikkäin katse: Kronbackas Brandh
Näyttelyn tukkajumala: Ukkospilvi
Päivän Suomenhevonen: Ilon-Aika
Näyttelyn pörröisin: Devilslittlesister
Väripilkku: Callista vd Halor
Päivän elastisin: Loitsulan Myrick

Luokka 1 - Suomenhevoset
Sylvi - Ukkospilvi SIN2 palkitaan erikoispalkinnolla Näyttelyn tukkajumala
Viveka - Adinan Kaneliässä PUN3
"Ensimmäisenä parina meillä oli tässä luokassa kaksi erittäin komeaa punarautiasta oria, Ukko ja Ässä. Ensimmäisenä arvosteluvuoroon asteli Ukko, joka ilmoitti kimeällä kiljaisulla olevansa paikalla. Ukko on edustaa kaunista uudenlinjaista suomenhevostyyppiä ja se omaa pyöreän lihaksikkaan rungon ja aivan uskomattoman kauniin liinaharjan. Liikkuessaan se pisti esittäjän todellisuudessa juoksemaan ja kun tuomari pyysi vielä yhden ekstra kierroksen ravia, alkoi esittäjäkin hieman jo puuskuttaa. Parin toisena puoliskona oli vanhempaa hieman raskaampaa suomenhevostyyppiä edustava erinomaisesti käyttäytyvä ja edukseen esiintyvä ori Ässä. Kehässä Ässä oli kuin kotonaan ja esiintyi maltillisesti ja saakin erityiskommentin hyvästä käytöksestään. Tämä pari oli vaikea laittaa paremmuus järjestykseen ja molemmat ansaitsisivat punaisen, mutta tällä kertaa punainen menee Ässälle."

Sylvi - Vappulan Korvenkuiske PUN1 punaisten paras, jatkaa BIS-kehään
Jannica - Hopeinen Mysteeri SIN3
"Seuraavaksi kehään astelivat kaksi tammaa, jotka olivat kuin päivä ja yö! Ensimmäisenä arvosteluun tuli punaruunikko tamma Kuiske. Kuiske ei olisi tänään millään malttanut odottaa liikkeiden esittämistä ja sen jalat tuppasivat liikkumaan kokoajan johonkin suuntaan. Kerran tai kaksi se näki jotain jännittävää yleisössä mikä sai sen hieman pörisemään, mutta esittäjä sai tamman nopeasti keskittymään taas olennaiseen. Tammalla on erittäin kaunis ja iloinen ilme. Vastaparinaan tällä tummalla kaunottarella oli erittäin kauniin värinen ja rakenteinen Myssy. Myssy esiintyi rauhallisesti, välillä hamuten esittäjän takkia ja välillä uteliaasti ympäristöä tutkien. Tamma jäi tänään kuitenkin hieman vaisuksi esiintymiseltää. Tuomari oli silti pulassa päättäessään punaisen ruusukkeen saajaa, sillä tämä pari oli todella tasaväkinen. Tällä kertaa punaisen ruusukkeen sai kuitenkin Kuiske."

Jannica - Kaneli SIN5
Viveka - Lupiini PUN5
"Seuraavana parina meillä oli jälleen kaksi tammaa. Kauniisti liikkuva Kaneli sekä upean värinen rautiaanpäistärikkö Pinja. Näistä tammoista kehässä esiintyi ensin Kaneli, joka askeli näyttävin suurin askelin kehään. Se esiintyi todella edukseen ja selvästi nautti saamastaan huomiosta. Kanelin liikkeet olivat todella tuomarin mieleen, sillä se liikkui todella elastisesti ja kevyesti. Vastaparinaan Kanelilla oli hieman erityyppinen, ehkä jopa matalarunkoinen Pinja. Ensimmäisenä tuomarin silmä huomioi tämän erittäin kauniin ja puhuttelevan värin. Tamma osoitti kyllä luonnetta, sillä seistä ei maltettu ollenkaan, vaan kokoajan piti jotain tehdä, joka näykkästä hieman esittäjän hihaa tai kuopia maata hermostuneesti. Pinja liikkui kauniisti ja esitti tuomarille myös hieman hyppytyyliään kun päätti hypätä kolmion kulmassa olevan tötsän yli. Tämäkin pari oli todella tasaväkinen ja tuomari piti molemmissa hevosista, mutta tänään punainen meni hieman vilkkaammalle Pinjalle."

Assi - Murroksen Rymyreetu SIN1 sinisten paras, jatkaa BIS-kehään
aksu - Jalmari Luned PUN2
"Seuraavaksi saatiin kehään jälleen komeita poikia, kun vuorossa oli oripari Reetu ja Jalmari! Ensimmäisenä kehässä esiintyi erittäin vauhdikas Reetu, joka sai kyllä varmasti tuomarin lisäksi yleisön nauramaan. Reetu on erittäin komea, mutta myös erittäin vilkas ori, joka ilmoitti kaikille kovaan ääneen että kuka nyt on esiintymässä. Esiintymisen aikana esittäjä otti hieman osumaa orin hampaista ja raviin lähtiessä saimme nähdä makea levadet ja pukkiloikat, mutta alkuremakoiden jälkeen Reetu esiintyi asiallisempaan malliin. Tai niin asialliseen kun voisin osata aavistaa sen käyttäytyvän. Reetun parina oli vastapainoksi erittäin hyväkäytökseni, upea rakenteinen Jalmari. Jalmari esiintyi kehässä kuin se olisi ollut kotonaan ja selkeästi nautti huomiosta. Ehkä se jopa hieman halusi näyttää Reetulle, miten kunnon orien tulee käyttäytyä? Mene ja tiedä, mutta tämä herra esiintyi tänään erinomaisesti edukseen ja vaikean pohdinnan jälkeen palkitaan punaisella ruusukkeella."

10531 - Ilon-Aika PUN4 palkitaan erikoispalkinnolla Päivän Suomenhevonen
aksu - AH Oskari SIN4
"Viimeisenä parina kehään astui muhkean kokoinen työhevostyyppinen tamma Akka sekä hänen vastaparinaan täysin vastakohtaista ratsutyyppiä edustava ori Oskari. Ensimmäisenä kehässä arvosteltavana oli tämä jykevä rakenteinen, erittäin kauniin ilmeen omaava Akka. Akka esiintyi kehässä rauhallisesti, ehkä jossain asteella jopa liiankin lunkisti ja tänään sen liikkeet jäivät hieman vaatimattomiksi. Tuomari kehui kuitenkin hirveästi tamman eloisaa ilmettä ja sen erittäin kaunista ja lihaksikasta kroppaa. Parin seuraava puolisko oli taas pienikokoisempi selkeästi ratsutyyppiä edustava Oskari-ori. Oskari esiintyi kehässä moitteettomasti ja etenkin liikkuessaan sai kyllä tuomarin henkäisemään ihastuksesta. Tällä orilla on myös todella kaunis ilme, mikä tekikin tästä parista melkein mahdottoman päättää voittajaa. Tänään kuitenkin punaisen ruusukkeen otti Akka, vaikka hän esiintyikin hieman vaativattomammin, silti jokin tässä järkälemäisessä tammassa sai tuomarin puolelleen."

Luokka 2 - Shetlanninponit
Sylvi - Playground's Jack O'Lantern SIN5
Jannica - A.D. Mushroom Oscar PUN3
"Seuraavaksi oli alkamassa Shetlanninponien luokka ja ensimmäisenä parina meillä oli kaksi pientä oria. Molemmat orit saapuivat kehään äänekkäästi hirnuen (mikä tuomarin korvaan kuulosti ainoastaa huvittavalta) ja ensimmäiseksi arvosteluun astui musta Jack ori. Jack on todella pyöreärunkoinen ja lihaksikas shetlanninponi, joka esiintyi tänään moitteettomasti. Se esitti hyvää ravia ja se käyttäytyi todella asiallisesti. Esittäjä sai ehdottomasti ponista tänään parhaat puolet esiin. Parina Jackillä oli ori Osku, joka saapui kimeästi hirnuen ja steppaillen kehään. Kehässä ori käyttäytyi kuitenkin asiallisesti ja esitti erinomaista liikkumista. Lisäksi tuomari halusi antaa tälle orille lisämaininnan upeasta värityksestä ja sen ansioista - nämä kaksi oria olivat esiintymiseltään niin tasaväkisiä - tällä kertaa Oskulle tuli punainen ruusuke."

Jannica - A.D. Abbeyfield Joseph SIN4
Amelie Maybeck - Brownie Bear PUN1 punaisten paras, jatkaa BIS-kehään
"Seuraavan oriparin aika astua kehään! Toisena parina tämän päivän luokassa oli musta ori Josh vastassaan kirjava ori Balu. Ensimmäisenä kehässä esiintyi asiallisesti ja hyvin määrätietoisesti käyttäytyvä musta Josh. Ori käyttyäyty niin maltillisesti ja rauhallisesti, että minun piti tosiaan vielä varmistaa esittäjältä että se varmasti on ori. Josh liikkui hienosti ja se teki esittäjänsä kanssa erinomaista työtä tämän päiväisessä kehässä. Seuraavaksi arvosteluun tuli erittäin hyvässä lihaskunnossa oleva kirjava shetlanninponi ori Balu. Balu selkeästi nautti esiintymisestä ja esiintyi erittäin ryhdikkäänä ja näyttävänä. Liikkuessaan se oli ehkä aavistuksen hidas, mutta toisella ravikierroksella esittäjä sai sitä jo hieman paremmin etenemään. Tällä kertaa tämä jälkimmäinen herra kuitenkin valloitti tuomarin sydämen ja näin ollen Balu palkittiin punaisella ruusukkeella."

Viveka - Lily's Little Ginger Queen SIN3
Amelie Maybeck - Maybecks Cherry Queen PUN2 tuomari nostaa tämän myös BIS-kehään
"Kolmannessa parissa saatiin kehään jo naiskauneutta kun kehään saapuivat shetlanninponitammat Senni ja Cera. Ensimmäisenä kehän keskelle arvostelupisteelle saapui kaunis tamma Senni. Sennissä kiinnitin ensimmäisenä huomiota sen erittäin kauniiseen ilmeeseen ja ystävälliseen katseeseen. Se tarkkaili innoissaan ympäristöään ja oli selkeästi tänään edukseen kehässä. Liikkeiltään se on mukava, hyvin perinteisesti liikkuva shetlanninponi, joskin ehkä hieman laiskanpulskea. Parina Sennillä oli myös tumma näyttävän kaunis Cera. Cera on erittäin kaunis, rotutyypillinen shetlanninponi, joka on jokapaikasta sopusuhtainen ja ryhdikäs. Liikkuessaan Cera on kerrassaan kaunista katsottavaa ja tänään tuomari juoksutti tätä tammaa ihan vain kaksi kertaa saadakseen nähdä uudestaan miten elastisesti ja hyvin tamma käytti itseään. Tänään punainen ruusuke meni upeasti liikkuvalle Ceralle, vaikka molemmat tamma ehdottomasti miellyttivät tuomarin silmää."

Viveka - Drömprisess SIN2
Sylvi - Lily's Little Autumn Spell PUN5 palkitaan erikoispalkinnolla Näyttelyn leikkimielsin
"Neljäs pari uunista ulos! Seuraavana kehään astui kirjava shetlanninponitamma Unelma ja hänen parinaan tamma Aura. Ensimmäisenä arvosteluvuoroon saapui hieman laiskanpulskeasti tepastellen - ja yrittäen läheisen kukkapuskankin syöden - Unelma. Unelma seisoi kärsivällisesti arvostelussa ja teki kaikki mitä esittäjä siltä pyysi. Hieman se oli ehkä tänään apaattisen oloinen ja saisi olla hieman vilkkaampi olemukseltaan. Liikkeiltään Unelma oli mukiin menevä ja tuomari halusi tälle tammalle antaa erityismaininnan erittäin kauniista päästä ja sen ilmeestä. Toisena ponina tästä parista kehään tuli Aura. Erittäin hyvä rakenteinen, ehkä hieman lyhyt jalkainen ponitamma, jonka silmästä ei todellakaan puuttunut pilkettä. Kehässä meinaan nähtiin vauhtia, esittäjän takin jyrsimistä ja vauhdikasta ponipukkilaukkaa ravin sijaan. Kaikista koiruuksistaan huolimatta Aura jäi erittäin positiivisena ilmestyksenä tuomarin mieleen ja näin ollen se palkitaan punaisella ruusukkeella."

Assi - M.B. Desert Finch PUN4
aksu - Radikaali Floppaaja SIN1 sinisten paras, jatkaa BIS-kehään
"Viimeisenä tässä luokassa meillä oli orit Des ja Floppi. Ensimmäisenä kehään arvosteltavaksi kirjaimellisesti syöksyi vauhdikas ja samalla hirveän valloittava mustankimo ori Des. Des halusi selkästi ilmoittaa kaikille, että hän on nyt saapunut paikalle ja vähintäänkin kaikkien on nyt syytä laittaa silmäparinsa häneen. Rakenteeltaan ori on erittäin komea ja sopusuhtainen ja vaikka tänään suoritettiinkin erittäin vauhdikasta liikkumista lähinnä laukan merkeissä, ne pienet pätkät mitä se väläytteli ravia oli kerrassaan upeaa. Parinaan tällä orilla oli tumma Floppi - nimestä tuomari haluaa antaa erikoismaininnan, upea nimi - joka on erinomaisessa lihavuuskunnossa ja omaa myös erittäin komeat jouhet. Liikkeiltään tämä herra oli pariaan hieman vaatimattomampi, selkeästi häntä ei kuitenkaan ihan tälläinen näyttelytoihu tänään sytyttänyt. Koska molemmat orit edustivat todella komeaa shetlanninponin rotutyyppiä, tänään vaikuttava tekijä oli narun päässä liikkuminen ja näin ollen punainen rusetti meni Des-orille."

Luokka 3 - Muut hevoset
Sylvi - Guardian Z SIN3
Molly (VRL-14516) - Titanium d'Aures PUN3
"Hevosten kehän alkaessa saatiin ensimmäisenä parina ihastella kahta erittäin komeaa puoliverioria. Ensimmäisenä arvosteluun astui Zangersheideori Kari, hyvä rakenteinen ja erittäin kauniilla ilmeellä varustettu herrasmies ori. Kari selkeästi nautti huomiosta ja esiintyikin tänään erinomaisesti ja miellytti kovasti tuomarin silmää. Liikkuessaan tämä ori näytti höyhenen kevyeltä ja esittäjä sai siitä ehdottomasti parhaimmat puolet esiin. Parinaan tällä punaruunikolla orilla oli hieman näyttävämmän värinen ja rakenteeltaan (myös upea) tuhdimpi, lihaksikas ranskalaisori Titanuim. Ori oli kauniin kermanvärinen ja se esiintyi ylväästi kehässä. Myös tällä orilla oli todella kauniit ja ilmavat liikkeet, mikä tekikin tuomarin päätöksestä erittäin hankalan. Molemmat orit olivat hyväkäytöksisiä ja rodunomaisia, mutta tällä kertaa väri otti tuomarin valtaansa ja Titanium palkittiin punaisella ruusukkeella."

Sylvi - Argento Hills SIN2
aksu - Seth Ach PUN2
"Seuraavan parin astuessa kehään oli tuomarin aivan pakko nieleskellä, sillä jo ennen arvostelun alkua oli sanottava, että tämä pari olisi ehdottomasti tasaväkinen! Pareina meillä oli upeaa ratsutyyppiä edustava Kentsu ja ravurien edustajana puolestaan toimi erittäin komea lämminveriori Seth. Näistä ensimmäisenä kehään asteli Kentsu, joka tänään oli hieman rauhaton ja sai esittäjänsä ehdottomasti hikoilemaan esittelemällä jopa hieman kahdella jalalla seisontaa. Pienien väliepisodien jälkeen ori kuitenkin malttoi seistä sen aikaa että tuomari rustasi paperiin muutamia kommentteja. Liikeiden esittämisessä ei tämän orin kanssa ollut mitään ongelmia ja etenkin ravissa ori oli todella elastinen. Seuraavaksi arvosteltavaksi astui erittäin komea rakenteinen ja ilmeikäs ori Seth. Esittäjä kertoi tämän lämminverisen olevan peitsari. Seth esiintyi erinomaisesti ja liikkuessaan se näytti erinomaiselta ja esittäjä sai siitä todella kaiken irti. Tämän parin kohdalla olisin halunnut antaa molemmille punaisen ruusukkeen, mutta koska se on mahdollista antaa vain toiselle, tällä kertaa se meni orille Seth."

Jannica - Zafir's Quantum of Honey ox SIN4
Molly (VRL-14516) - Don Bardolino PUN1 punaisten paras, jatkaa BIS-kehään
"Kolmannessa parissa meillä oli vastassa vaalea ja erittäin siro ja kaunis arabitamma Honey ja Zweibrückerori Don Bardolino. Ensimmäisenä kehässä meille esiintyi arabitamma Honey. Tamman ilmeestä näki, miten se rakasti esiintymistä ja se tarkkailikin ympäristöä valppaalla katseellaan. Tammalla on äärettömän kaunis ilme ja pää. Liikkuessaan tamma oli rotutyypillisesti erittäin kevyt ja esitti liikkeet vaivattomasti ja kevyesti ilman suurempia ongelmia. Seuraavaksi arvostelussa oli erittäin komea kirjava ori Don Bardolino. Tämä herra omaa erinomaisen rotutyypin ja sen liikkuminen on kaunista katsottavaa. Lisäksi sillä on erittäin kaunis pää ja väritys on henkeäsalpaavan kaunis. Ori esiintyi tänään erinomaisesti ja ulkonäkönsä puolesta on todella paljon tuomarin mieleen ja sen johdosta se ansaitsee tänään ensimmäisen palkinnon, eli punaisen ruusukkeen. "

Jannica - Bedtime Story Rewa SIN5
Tinja - Callista vd Halor PUN5 palkitaan erikoispalkinnolla Väripilkku
"Seuraavassa parissa meillä oli jälleen kaksi tammaa, punaruunikko Betty ja hänen kilpakumppaninaan hauskan täplikäs Calla. Pareista ensimmäisenä kehään arvosteltavaksi astui Betty, joka ihastutti tuomaria hänen todella lempeällä katseellaan. Sen ilme oli todella täynnä hellyttää ja ystävällisyyttä. Kauniin päänsä lisäksi tamma omasi hyvän rakenteen ja se liikkui vaivattomasti. Edes esittäjän pieni kompurointi ei tammaa haitannut, vaan kerättiin esittäjän jalat uudelleen alle ja jatkettiin esiintymistä erinomaisesti. Kaunis ja silmää miellyttävä tamma. Parina tällä tammalla oli hieman vauhdikkaampi ja hauskan värinen Calla. Calla on rodultaan friesian sport horse ja sen ilme ja olemus on todella eloisa ja vauhdikas. Tämän hevosen esiintyessä sai välillä pidellä hatusta kiinni ja esittäjä todellakin juosta minkä jaloistaan pääsi, sillä vauhtiin päästyään tämä tamma kyllä ravasi. Ja tällä kertaa tämä vauhdikkuus ansaitsi punaisen ruusukkeen."

Tinja - Orange Wood's Malibu SIN6
Konsta Hurme - Bassanoshiro de Waltraud PUN4
"Viidennessä parissa otettiin kehään tamma Lilo ja ruuna Naama. Kehässä esiintyi ensin näitä tamma Lilo, joka tänään näytti jostain syystä hieman happamalta eikä ehkä sen takia esiintynyt edukseen. Lilo on erittäin kauniin värinen, sillä on kaunis pää ja se liikkuu kevyesti. Tänään - vaikka esittäjä yrittikin parhaansa - ei tamma kuitenkaan esiintynyt aivan edukseen ja koko sen arvostelun ajan se jäi valitettavasti vähän mitään sanomattomaksi. Mutta silti pidin tästä tammasta kovin, etenkin sen pää on hurmaavan kaunis ja väritys on mieleenpainuva. Seuraavana tässä parissa oli erittäin ilmeikkään ja suurella päänmerkillä varustettu Naama ruuna. Naama esiintyi rauhallisesti ja esitti kaikki tarvittavat asiat tarkkuudella. Se liikkui erittäin hyvin ja sen pää on ehdottomasti sen kropan paras osa! Sen silmissä on tietynlaista pilkettä, vaikka se selkeästi onkin aivan hurmaavan hyvin käyttäytyvä hevonen. Tässä parissa tällä kertaa päivän esiintyminen ratkaisi ja punainen ruusuke meni Naama-ruunalle."

Rosa-Marie Laukka - Sierra Shawshank Redemption SIN1 sinisten paras, jatkaa BIS-kehään
aksu - Devilslittlesister PUN6 palkitaan erikoispalkinnolla Näyttelyn Pörröisin
"Viimeisenä parina tässä luokassa kehään astui erittäin pörröinen lämminveritamma Sisko sekä tilastohevostamma Siisii. Näistä kahdesta SiiSii tuli ensimmäisenä arvosteluun. SiiSii on erittäin kaunis mustankimo tamma, jonka letkeä reipas liikkuminen lämmitti tuomarin mieltä. SiiSii tuli selvästi hyvin toimeen esittäjänsä kanssa ja he tekivät koko arvostelussa saumatonta ja hyvää yhteistyötä. Tamma esiintyi tänään erinomaisesti edukseen ja etenkin sen liikkuminen ravissa miellytti tuomaria. Parinaan SiiSiillä oli ERITTÄIN pörröinen ja äärettömän kauniin ilmeen omaava Sisko. Sisko oli selkeästi saanut nauttia talvielämästään nautinnolla, sillä valehtelematta se oli pörröisempi kun yksikään näkemäni hevosista. Sisko esiintyi asiallisesti ja etenkin sen pään ilme ja sen eleet tekivät tuomariin vaikutuksen. Tämän ansioista tänään punainen ruusuke annettiin tälle äärettömän suloiselle ja karvaiselle Sisko-tammalle."

Luokka 4 - Muut ponit
Sylvi - Kernfield Spirit SIN2
Assi - Kronbackas Brandh PUN3 palkitaan erikoispalkinnolla Ilmeikkäin katse
"Oli aika päivän viimeisen luokan ja viimeisenä luokkana meillä oli tänään muun rotuiset ponit. Ensimmäisenä kehään pääsivät oriparivaljakko Sipe ja Brandh. Kehän täytti kimeä orien hirnunta ja jostain verryttelyalueelta kuului vastaus jos toinenkin. Ensimmäisenä kehään astui hyvin käyttäytyvä ja erittäin komea new forestori Sipe. Ihan ensimmäisenä tuomarin silmä kiinnitti huomiota Sipen kauniin rakenteen lisäksi ilmeikkääseen päähän ja vilkkaisiin silmiin. Ori esiintyi asiallisesti ja suoritti kaikki pyydettävät asiat pyytteettömästi. Se liikkui hyvin rodunomaisesti ja elastisesti. Sipen parina oli erittäin muhkea kaulainen gotlanninrussponiori Brandh. Tämä ori oli kieltämättä pydähdyttävän komea ilmestys ja vaikka se hieman tänään käyttäytyikin astetta orimaisemmin ja näykkäisi kerran jos pari esittäjän sormia tai takin hihaa, sen olemus vakuutti tuomarin tänään niin, että punainen ruusuke menee tänään tiukassa taistossa Brandhille."

Sylvi - Foxbury Aurelia PUN4
Jannica - Summerstorm's Stella SIN5
"Seuraavaksi kehään asteli tammakauneutta kun saimme parin Stella ja Lily arvosteltavaksi. Amerikan ratsuponitamma Lily saapui ankaran tuomariston eteen ensimmäisenä ja tamman nähdessään tuomari kyllä henkäisi ihastuksesta. Erittäin kaunis tamma, kerrassaan! Kaikella tavalla rungoltaan erittäin sopusuhtainen ja kaunis. Kuin ponikokoinen puoliverinen! Tamma liikkui todella elastisesti ja kunnon vietereillä. Tammassa oli selkeästi herkkyyttä ja tulisuutta ja se ottikin hieman kipinää yleisössä tapahtuvista asioista. Parinaan Lilyllä oli kaunista rotutyyppiä edustava fellponitamma Stella. Tänään tamma osoitti todellisia tammamaisia luonteenpiirteitä ja esittäjä saikin pariin otteeseen ottaa nopeasti varpaansa suojaan tamman huitovan etujalan alta. Stellalla on todella kaunis pää ja ilme, sekä se on erinomaisessa kunnossa. Liikkuessaan se oli hieman kiukkuisen oloinen ja ei esittänyt tänään ihan parastaan. Tällä kertaa punainen rusetti menee tammalle Lily."

Jannica - Amber PUN6
Viveka - Iltamäen Malva SIN3
"Kolmantena parina arvosteltavana olivat tammat Amber ja Malva. Kimo fellponitamma Amber saapui ensimmäisenä kehään arvosteltavaksi ja tamma olikin tänään erittäin rauhallinen ja miellyttävä arvosteltava. Se malttoi seistä rauhallisesti ja oli kuitenkin virkeän ja iloisen oloinen. Tammalla on todella kaunis pää ja ilme, sekä sen rakenne on melko sopusuhtainen. Liikkuessaan Amber voisi olla hieman energisempi ja tänään se jäi ravin puolesta hieman vaatimattomaksi. Parina Amberilla oli raviponitamma Malva, joka on rodultaan gotlanninruss. Muhkea tamma edustaa hyvää rotutyyppiä ja se esiintyi tänään asiallisesti. Paristaan poiketen Malva oli tänään erittäin energinen liikkeissään ja sen ravi miellytti kovasti tuomaria. Tämä pari oli todella tasaväkinen ja tuomarilla oli todellakin miettimistä kumpi näistä nyt saisi sen paremman palkinnot. Tänään punainen ruusuke meni kuitenkin Amber ponille."

Tinja - Liljelunds Guldkungen SIN1 sinisten paras, jatkaa BIS-kehään
Viljami Tanner - Loitsulan Myrick PUN5 palkitaan erikoispalkinnolla Näyttelyn elastisin
"Seuraava pari asteli kehään ja tuomarista alkoi jo hiljalleen tuntumaan ettei nämä komeaakaan komeammat ja kauniimmat ponit lopu ikinä. Sillä kerta kerralta kehään asteli upeita poneja. Miten tässä sitä voisi laittaa niitä paremmuusjärjestykseen? Seuraavaksi meillä oli kehässä ruuna Kunkku ja ori Myrikki. Ratsuponiruuna Kunkku tuli näistä ensimmäisenä arvosteluun. Erittäin kauniin kärinen ja asiallisesti käyttäytyvä poni esiintyi tänään maltillisesti, mitä nyt kerran tai pari piti koittaa jos esittäjän taskusta olisi sittenkin löytynyt jotain herkkuja. Hieman seisominen alkoi olemaan tylsää loppua kohden, mutta liikkeitä esittäessä ruuna jäi positiivisessa mielessä mieleen. Parina ruunalla oli pieni ja hieman aran oloinen Myrik. Orin piti ensin hieman pelätä kaikkia kehän koristeita, mutta kun pienen puhinan jälkeen päästiin esiintymään se sujui erittäin hyvin. Ori on erittäin komea, sopusuhtainen ja rodunomainen ja se liikkuu todella hienosti. Tänään punainen ruusuke tässä tasaväkisessä parivaljakossa menee kuitenkin Myrikille."

Sofia Kortenhorst - Mulberry Onyx PUN1 punaisten paras, jatkaa BIS-kehään
Alexiina C. - I-LUV-U SIN4 palkitaan erikoispalkinnolla Söpöin pää
"Viimeinen pari asteli kehään. Tällä kertaa viimeisessä parissa meillä oli ratsuponiori Onni ja Walesinponitamma Luna. Näistä ensimmäisenä tuomaria tuli ihastuttamaan aivan uskomattoman upea ori Onni. Tuomarin leuka meinasi tipahtaa maahan asti kun ori asteli kehään. Tässä orissa vaan ei ollut kertakaikkisesti mitään moitittavaa. Se liikkui todella eloisasti ja lennokkaasti, sen rakenne oli uskomattoman komea. Se käyttäytyi asiallisesti ja se vain oli aivan uskomattoman kaunis ilmestys. Kuin taideteos. Kun Onnin pari Luna saapui kehään oli tuomarin vaikea nollata tilannetta, sillä tuo ori vain oli kertakaikkisen komea. Palataksemme kuitenkin tammaan. Tamma on erittäin kauniin värinen ja se osoitti erinomaista käytöstä kehässä. Sillä on todella kaunis päänmerkki. Liikkuessaan se saisi olla hieman energisempi, mutta se teki kuitenkin todella tasaista esiintymistä tänään. Tänään kuitenkin tamman pari valloitti tuomarin sydämen ja näin ollen punainen ruusuke menee Onnille."

Alexiina C. - Storyteller's Dollmaker PUN2 tuomari nostaa tämän myös BIS-kehään
"Vielä viimeisenä arvosteluun tuli todella kaunis connemaratamma Dolly. Erittäin hyvin yhteistyötä esittäjänsä tekevä tamma ei tällä kertaa saanut paria ja se yksilöarvosteltiin. Tamma esiintyi asiallisesti ja sillä oli todella kauniit liikkeet. Sen rakenne oli kompakti ja sopusuhtainen. Tamma on todellakin nimensä mukainen, kaunis kuin nukke. Tamma miellytti koko olemuksellaan tuomaria ja näin ollen tamma palkittiin tänään punaisella ruusukkeella."

Virtuaalitalli - A sim-game stable
Ulkoasu © M Layouts / netzanette / Decne