Etusivu Takaisin edelliselle sivulle
Girlyoulookawesome

Virtuaalihevonen - a sim-game horse

Perustiedot

Nimi Girlyoulookawesome "Girl" Rotu Amerikanravuri (peitsari)
Syntymäaika 09.11.2018, 4 vuotta (oma ikääntyminen) Säkäkorkeus, väri 151cm, ruunikko
Rekisterinumero VH18-038-0203 Omistaja Decne VRL-00785,
Sukupuoli Tamma Kasvattaja Calm Racing inc,
Statistiikka, vs 37: 7 - 5 - 6, 28 350v€ Ennätys p.12,2ly / p.16,5ke

KTK-III palkittu Helmikuun tilaisuudessa 2019
Novice division 12/2018 voittaja
Young's Pace (3yo) 1/2019 kolmas
Bronze Division 2/2019 kolmas

Mistä kaikki alkoi

"Ei Gavin, en tarvitse ravuria", sanoin tiukasti puhelimeen, ja jatkoin ennen kuin puhelimen toisessa päässä oleva pikkuserkkuni ehti jatkaan "Ei, en vaikka se ei olisi ravuri vaan peitsari". Kolme viikkoa myöhemmin istuin autossani Helsingin lentokentän eläintenkuljetus hallilla ja puristin autonrattia puoliksi kiukkusena. Minulla olisi keskiviikkoaamuna parempaakin tekemistä kuin odottaa jotain hevosta jota en edes olisi halunnut. Tai no, ketä minä olen huijaamaan, minä rakastan peitsareita ja viimeisimmän peitsarini kuoltua olin jopa hieman kaivannut niitä. Puhelimeni piippasi merkiksi että voisin käydä hakemassa uusimman ostokseni. Siispä nousin autostani ja kävelin hallin toimistolle tekemään paperit kuntoon.

Kolme pitkää tuntia myöhemmin olimme päässeet takaisin tallille. Nuori peitsari tamma oli hieman maistanut heiniään ja ottanut kulauksen vettä mutta meni pian maate. Siitä näki että se oli väsynyt pitkästä matkasta. Katsoin tuota pientä ja pyöreää tammaa ja vatsanpohjassani kupli iloisesti. Se näytti erittäin hyvinvoivalta ja kerrassaan täydelliseltä. Pitkä otsatukka peitti sen silmät, mutta turpa oli tukeutuneena paksuun purupatjaan, joka paljasti sen lepäävän ehkä jopa nukkuvan. "Älä huoli, saat huilata niin pitkään kun haluat" sanoin sille pehmeällä äänellä ja katsoin sen liki täydellistä olemusta. "Näin pitkältä ei yksikään sinun uusista ystävistä olekaan aikaisemmin tullut, tervetuloa kuitenkin meidän tiimiimme, a little baby Girl".

Luonne

Girl on perinteinen nainen. Joskus sen kanssa on helppo olla tekemisissä ja seuraavassa hetkessä se on valmis syömään aivan jokaisen hieman edes lähelle tulevan. Hyvän päivän sattuessa sen kanssa kaikki tekeminen on kuin suurta juhlaa. Girl on aina ollut hirveän nopea oppimaan ja tekee asioita mielellään. Se ymmartää pyytämäsi asiat kerrasta - jos vain tosiaan sattuu olemaan sillä tuulella. Muiden hevosten kanssa se tulee vähän niin ja näin toimeen. Sen kyllä voi tarhata muiden kanssa, mutta se yleensä tuppaa vain seisomaan kauimmaisessa nurkassa hieman tympääntyneen näköisenä. No, ainakin koitetaan sille antaa seuraa, kelpaa se tai ei!

Hoitaessa tätä tammaa kannattaa tarkkailla hyvin paljon. Se nayttää kyllä kokoajan happamalta mutta käyttäytyy pääsääntöisesti oikein oivallisesti. Joskus kuitenkin mahanalusen harjaaminen kutittaa ja kavioiden putsaaminen ärsyttaa, jolloin sen ilmeesta näkee sen. Kannattaa siis pitää silmät myos selässä, sillä sen hieman tammamaisemman päivän sattuessa kohdalle saattaa olla hampaiden tai kavion kuva takapuolessa. Valjastaminen ei ole ikinä tuottanut sen kummempia ongelmia ja kilpailupaikoilla tamma osaa käyttäytyä asiallisesti. Toki mitä enemmän tilaa sille antaa, sen paremmin se yleensä käyttäytyy. Hieno nainen kun tarvitsee oman keskittymisrauhansa. Kengittäjän kanssa tamma tulee hyvin juttuun eikä eläinlääkariäkään ole tarvinnut tähän mennessä syödä. Ehkä siis hän on pohjimmiltaan kuitenkin erittäin ihmisrakas, vaikka antaakin ulospäin toisenlaisen kuvan.

Ajaminen on tämän tamman kanssa todella hauskaa puuhaa. Hölkkäpaivinä kannattaa pistää korvahuput päähän ja metsälenkillä pitää ohjat kädessa, sillä joskus jonkun puun takaa saattaa hyökatä näkymäton murhaaja. Radalla tamma on kuitenkin kun kotonaan ja se ei oikeastaan ole koskaan turhan vahva ajettava. Sinulla on sopivasti kaksi ohjaa ja pieni paine molemmilla käsilla. Millainen unelma ajokki! Kilpailuhenkeä tammalla on joskus hieman liikaa ja jos se jää muista jälkeen se ottaa siitä joskus hieman liikaa itseensä ja laittaa käsijarrun päälle. Sanotaanko siis että sellainen positiivinen ajaminen ja hiittaaminen on tämän tamman kanssa avainsana. Lisäksi tamma ei ole yhtään laukkaherkka, mutta vaatii kuskilta kuitenkin tasapainoista ajoa ja joissain tapauksissa hieman ehkä normaalia enemmän pyytämistä. Mitä kekseliaammin osaat sitä pyytää, sen enemmän se sinulle antaa. Kilpailuissa Girl syttyy aivan uudelleen ja antaa 110%. Se tietää jo katoksilla mikä on homman nimi, mutta se ei kuitenkaan jännitä asiaa sen kummemmin. Pikemminkin se nauttii siitä, että pääsee taas kerran näyttämään, mistä tämä pieni ja pippurinen tamma on tehty.

Sukutaului. Awesomejobdude
evm, trn, 164 cm, enn p. 07,9aly
ii. A Rocknroll Dude iii. A Rocknroll Dance
iie. Andamina
ie. Miss Awesome iei. Gimmeareasonbeawesome
iee. Miss Danhaliana


e. Girlyoulookbeautiful
evm, rn, 151 cm, enn p. 11,5aly
ei. Tellmewhynot eii. Thereasonwhy
eie. Tellanyem
ee. Beautiful Morning eei. Morning Call
eee. Becauseiambeautiful

i. Se miksi halusin lopulta ostaa Girlin meidän tiimiin oli ehdottomasti sen isä, Amerikassa vaikuttava iso ja pippurinen Awesomejobdude! Vietettyäni pidempää lomaa pikkuserkkuni Gavinin luona Amerikan pohjoisosissa lähellä New Yorkin osavaltiota tutustuin tähän herrasmiesoriin ja siitä lähtien olen ollut sen ehdoton fani. Se on luonteeltaan mitä sydämellisin ori, mutta radalle päästyään se näyttää kyllä kaikille mistä peitsarit on todellisuudessa tehty. Se on voittanut useita Nuorten lähtöjä nuorempana ja se on tienannut urallaan yli 450 000v$ ja voittanut yhden suurimmista peitsarilähdöistä Amerikassa. On siis ehdottomasti sanomattakin selvää, että kun Gavin kertoi että hänen tutullaan oli myynnissä Awesomelainen, olin aivan heti lähdössä kauppaan mukaan (toki periaatteesta pitää ensin hieman olla vastahakoinen, eikös?). Upea luontoinen ja hyvin menestynyt ori on jättänyt jälkeensä myös hienoja varsoja ja se periyttää erinomaista peitsiä ja kestävyyttä.

ii. Tämän erittäin nopean orin isä on jo edesmennyt, mutta myös erittäin mukiinmenevän uran tehnyt ruunikko lämminveriori A Rocknroll Dude (08,8aly). A Rocknroll Dude eli Rocy teki hienon ja erittäin pitkän uran ja tienasi omistajalleen liki puolimiljoonaa v$ ennen kuin jäi pelkästään siitosuralle ja eläkkeelle. Rocyn vanhemmat on menestyneet peitsarit A Rocknroll Dance (08,8aly) ja Andamina (10,3aly).

ie. Orin emä on puolestaan siitostammana nykyään toimiva tummanrautias tamma Miss Awesome (09,1aly). Tamma teki erittäin hienon uran ja oli aikoinansa yksi Amerikan nopeimmista tammapeitsareista. Tamma kuitenkin mursi jalkansa viimeisessä lähdössään ja jäi tämän myötä ainoastaan siitoskäyttöön. Tamman vanhemmat ovat myös peitsiuraa tehneet isä Gimmeareasonbeawesome (10,8aly) ja emä Miss Danhaliana (11,7aly).

e. Girlin emän puoli on taas minulle tuntemattomampi, sillä tamman emä Girlyoulookbeautiful juoksi ainoastaan vain muutaman startin ennen kuin siirtyi siitokseen. Hevosen omistaja piti hevosen luonnetta ja sen ominaisuuksia niin hyvinä että se ei halunnut "kuluttaa tammaa" kilpailuttamalla sitä. Niin tai näin, tamma juoksi urallaan ainoastaan 7 starttia ja kirjasi kuitenkin huikean lukeman ennätyksekseen - 11,5aly. Tämä hieman säpäkkä, mutta kiltti ruunikko tamma on tällä hetkellä Calm Farmilla edelleen siitoksessa ja ainakin yksi sen aikaisempi varsa tekee ihan mukavaa työtä Amerikan maalla. Luonteeltaan tamma oli todella ystävällinen ja raveissa teki aina parhaansa vaikka olisikin ollut ylisarjassa.

ei. Siitosuralle siirtyneen tamman sukupuussa ei kuitenkaan ole mitään hävettävää, sillä isänään hänellä on Tellmewhynot (08,8aly), joka on hyvän ennätyksensä lisäksi toiminut sivutoimisesti siitoksessa ja periyttänyt erinomaista lähtönopeutta ja loppukiriä - sekä joskus hieman kiukkuista luonnetta. Mutta niitä ne voittajat oikeastaan ovatkin, luonteikkaita! Orin isä on Thereasonwhy (10,5aly) ja emä Tellanyem (12,2aly).

ee. Girlin emän emä on puolestaan siitostamma Beautiful Morning joka ei ole juossut elämänsä aikana yhtäkään lähtöä, sillä ei vain jostain syystä ikinä oikein syttynyt kilpailemisesta. Kävi kyllä harjoittelemassa raveja, muttei koskaan päätynyt starttiin asti ja toimii nykyään ainoastaan siitoksessa. Se on kuitenkin periyttänyt hyvä jälkeläisiä - useamman arvokilpailumenestyjän, osa myös isompia lähtöjä voittaneita -, vaikkei itse ikinä näyttäytynytkään raviradoilla asti ja onhan tamma hienoista vanhemmista, sillä isä hänellä on Morning Call (09,7aly) ja emä Becauseiambeautiful (11,2aly).

★ 18.03.2019 - t. Girlyoulookfamous (i. Fast Fella) om. Shameless Pacers
★ 01.04.2019 - o. Ohboystopbeingpoor (i. Royal Gem) om. Decne

Kilpailukalenteri

ei vielä startteja

01.04.2019 - VRER - Aken Ravitalli - ryhmäajo 1609m - aika, sijoitus, 0v€
28.03.2019 - Villit - Lily's Trotters - ryhmäajo 1609m - aika, aijoitus, 0v€
27.03.2019 - VRER - Duán Stable - Sludge Pace, ryhmäajo 1609m - aika, sijoitus, 0v€
27.03.2019 - VRER - Narrilaivan - ryhmäajo 1609m - aika, sijoitus, 0v€
26.03.2019 - Villit - Lily's Trotters - ryhmäajo 1609m - aika, aijoitus, 0v€
25.03.2019 - VRER - Narrilaivan - ryhmäajo 1609m - aika, sijoitus, 0v€
24.03.2019 - Villit - Lily's Trotters - ryhmäajo 1609m - aika, aijoitus, 0v€
23.03.2019 - VRER - Narrilaivan - ryhmäajo 1609m - aika, sijoitus, 0v€
22.03.2019 - Villit - Lily's Trotters - ryhmäajo 1609m - aika, aijoitus, 0v€
20.03.2019 - Villit - Lily's Trotters - ryhmäajo 1609m - aika, aijoitus, 0v€
20.03.2019 - VRER - Narrilaivan - ryhmäajo 1609m - aika, sijoitus, 0v€
18.03.2019 - Villit - Lily's Trotters - ryhmäajo 1609m - aika, aijoitus, 0v€
18.03.2019 - VRER - Narrilaivan - ryhmäajo 1609m - aika, sijoitus, 0v€

28.02.2019 - Villit - Shav Racing - ryhmäajo 1600m - p.16,2ly, 1/5, 1200v€
28.02.2019 - Villit - Aken Ravitalli - Bronze division, ryhmäajo 1609m - p.12,2aly, 3/12, 1200v€
28.02.2019 - Villit - Narrilaivan - tasoitusajo 2100m - p.16,5ke, 7/11
23.02.2019 - VRER - Duán Stable - tasoitusajo 1609m - p.17,5ly, 12/16
22.02.2019 - Villit - Narrilaivan - tasoitusajo 1609m - p.15,6aly, 3/6, 450v€
20.02.2019 - Villit - Shav Racing - ryhmäajo 2100m - p.16,2aly, 10/12
18.02.2019 - VRER - Narrilaivan - tasoitusajo 1609m - p.16,aly, 1/6, 1500v€
17.02.2019 - VRER - Duán Stable - ryhmäajo 1609m - hll
15.02.2019 - Villit - Narrilaivan - tasoitusajo 1609m - p.15,5aly, 3/6, 450v€
14.02.2019 - VRER - Duán Stable - tasoitusajo 1609m - p.17,3ly, 12/16
10.02.2019 - Villit - Decnen Virtuaaliset - ryhmäajo 1609m - 13,5aly, 2/10, 2000v€
08.02.2019 - Villit - Narrilaivan - tasoitusajo 1609m - p.17,5aly, 4/6, 250v€
04.02.2019 - Villit - Narrilaivan - tasoitusajo 1609m - p.15,5aly, 1/6, 1500v€
02.02.2019 - VRER - Narrilaivan - tasoitusajo 1609m - hml
31.01.2019 - VRER - Duán Stable - ryhmäajo 1609m - p.17,4aly, 7/7
29.01.2019 - VRER - Duán Stable - ryhmäajo 1609m - p.16,3aly, 2/7, 1200v€
26.01.2019 - Villit - Decnen Virtuaaliset - ryhmäajo 1609m - 19,2aly, 4/8, 600v€
25.01.2019 - VRER - Duán Stable - tasoitusajo 1609m - 16,2aly, 4/10, 400v€
24.01.2019 - Villit - Narrilaivan - tasoitusajo 1600m - 17,5ly, 3/6, 200v€
20.01.2019 - Villit - Shav Racing - Young's Pace (3yo), ryhmäajo 1600m - 16,2aly, 2/9, 1800v€
20.01.2019 - VRER - Aken Ravitalli - ryhmäajo 1609m - p.15,1aly, 1/7, 2500v€
19.01.2019 - Villit - Narrilaivan - tasoitusajo 1600m - 18,1ly, 4/6, 100v€

17.01.2019 - Villit - Elite Farm - ryhmäajo 1600m - p.16,6aly, 7/10
16.01.2019 - Villit - Elite Farm - ryhmäajo 1600m - p.16,1aly, 1/10, 3000v€
15.01.2019 - Villit - Elite Farm - ryhmäajo 1600m - p.16,5aly, 4/10, 600v€
15.01.2019 - VRER - Aken Ravitalli - Nuorten Tammikatsaus, tasoitusajo 2100m - 19,6ke, 8/9
14.01.2019 - Villit - Narrilaivan - tasoitusajo 1600m - 16,4ly, 2/6, 400v€
08.01.2019 - Villit - Narrilaivan - tasoitusajo 1600m - 18,3ly, 5/6
02.01.2019 - Villit - Narrilaivan - tasoitusajo 1600m - 16,4ly, 2/6, 400v€
31.12.2018 - VRER - Duán Stable - New Year's Promise, ryhmäajo 1609m - 16,5aly, 3/6, 3000v€
30.12.2018 - Villit - Aken Ravitalli - Novice division, ryhmäajo 1609m - 16,2aly, 1/9, 2000v€
28.12.2018 - VRER - Duán Stable - ryhmäajo 1609m - 17,5aly, 5/7
22.12.2018 - Villit - Narrilaivan - ryhmäajo 1600m - 16,4ly, 4/9, 300v€
20.12.2018 - Villit - Shav Racing - Young's Pace (2yo), ryhmäajo 1600m - 18,9aly, 8/9
20.12.2018 - VRER - Lily's Trotters - tasoitusajo 1609m - 17,6ly, 3/7, 600v€
18.12.2018 - Villit - Aken Ravitalli - ryhmäajo 1609m - 18,1aly, 1/12, 2200v€
15.12.2018 - VRER - Aken Ravitalli - Nuorten Joulukatsaus, tasoitusajo 2100m - 18,5ke, 4/13, 500v€

19.01.2019 - NJ - Lily's Trotters - 2/6, irtoSERT - päätuom. Catia
20.01.2019 - NJ - Decnen Virtuaaliset - 3/5, irtoSERT - päätuom. birdie

31.12.2018 - Match Show - Adina - SIN1 - tuom. Jannica
12.02.2019 - VSN - DeVi - 37,5p, RCH (10p) - tuom. Spookiness

Hoito-ohjeet ja varusteet

★ Hoito-ohjeet
☆ Tarhaa YKSIN
☆ Hölkkäpäivinä pintelit etujalkoihin
☆ Hiittien jälkeen savikääreet
☆ Polvet tulee bliistrata tarvittaessa (n kerran kuussa)

☆ Kisamatkalle ja kuljetukseen magneettiloimi
☆ Ei tarvitse loimea tallissa
☆ Sateella vuoreton sadeloimi
☆ Alle +5 ℃ Fleecevuorellinen sadeloimi
☆ Alle -5 ℃ toppaloimi
☆ Ei tarhaan alle -20 ℃

★ Ruokinta
☆ Syö EQP Sport mix-rehua
☆ Kaura: 1l - 1l - 2l
☆ EQP Sport Mix: 1l - 1l - 1l
☆ Heinä: 2kg - 2kg - 2kg - 3kg
★ Varusteet
☆ Kilpailuvärinä tummanpunainen

☆ Hiitillä: Koko laput, etusäärisuojat, kantapääsuojat (eteen), hobblesit
☆ HUOM Laukkahiitillä pintelit eteen, ei muita suojia
☆ Raveissa: päänaamari kokolapuilla (pienet reiät sivulle), etusäärisuojat + liimapinteli, kantapääsuojat (eteen), vetopallot, niskatyyny, häntä sidottu, hobblesit

★ Ohjeellinen viikkosuunnitelma
☆ Maanantai: Hölkkälenkki
☆ Tiistai: Hiitti
☆ Keskiviikko: Kävelykone / Tarha
☆ Torstai: Hölkkälenkki
☆ Perjantai: Tuplahiitti
☆ Lauantai: Kävelykone / Tarha
☆ Sunnuntai: Vapaapäivä

Palkintokaappi

Pitämällä hiirtä kuvan päällä, näet kuvan kuvatekstin!Päiväkirjä

Päiväkirja saattaa sisältää myös kuvia. Pitämällä hiirtä kuvan päällä, näet kuvan kuvatekstin!

14.12.2018 - Laukkatreeniä Amerikan malliin
Taputin Girlin kiiltävää kaulaa ja hymyilin. Tämä pieni ja joskus hirmuisen kiukkunen tamma on vain niin minun mieleeni. Kääräisin vielä toiseen etujalkaan valkoisen pintelin ja teippasin molemmat pintelit sähköteipillä. Ihan vain varmuuden vuoksi ettei ne aukea treenin aikana. Yleensä en tykkää yhtään käyttää pinteleitä, mutta laukatessa pinteleiden käyttö on jotenkin mukavampaa kuin suojittaminen. Viimeistelin varustamisen vielä korvahupulla ja suitsilla, samaan aikaan kun Thomas ajoi edellisen hiitattavan sisälle. "No miten tamma treenasi?" huikkasin Thomakselle, joka oli siirtynyt pesukarinalle purkamaan Chiliä varusteista. "Ihan okei. Mut ei tää kyl oo yhtään mun hevonen, saat ihan ite jatkossa hiitata" miesystäväni huikkasi puoliksi nauraen. Hymähdin itsekseni. Thomas kyllä tiesi, että Chili oli minun ehdoton suosikkini hiitata. Thomas keräsi hanskansa takaisin käteen ja irroitin Girlin käytävänaruista. Autoin tammalle kärryt perään ja annoin ohjat miesystävälleni. Siinä missä minä rakastin hiitata Chiliä, tiesin että Thomas rakasti laukkatreeniä. Itse en ole oikein ikinä ymmärtänyt sitä, toki ymmärrän että se lisää kestävyyttä, se on erilaista rasitusta ja peitsareilla se nyt on muutenkin tehokas treenimuoto, mutta silti jotenkin se näyttää aina niin holtittomalta.

Katsoin radan vieressä kun Girl ja Thomas hölkkäsivät muutaman lämmittelykierroksen ja sen jälkeen hän käänsi tamman kilpasuuntaan. Laukkatreenissä kaikista vaikeinta on laukan nostaminen, etenkin jos hevonen ei ole tehnyt sitä paljon ja on tosi peitsivarma. Girl oli kuitenkin hiitannut laukassa aikaisemminkin ja se tiesi miten tämä homma toimii. Katsoin kuinka Girl hiittasi reippaan puolitoista mailia laukassa ja sen jälkeen hidasta takaisin peitsiin ja sitä kautta käyntiin. Thomas näki minut katsomassa ja näytti minulle iloisesti peukkua. Mutta kyllä minä ilman sitäkin tiesin että tamma oli ollut mahtava, olinhan nähnyt koko hiitin. Nyt vain toivotaan että tamma alkaa tekemään yhtä mahtavia suorituksia myös raviradoilla - tosin mieluusti peitsillä eikä laukalla.

31.12.2018 - Varsahaaveita
Girl on vielä todella nuori ja vasta aloittamassa kisauraansa, mutta silti on mielestäni hyvä aika jo katsahtaa hyvää oria tälle tammalle. Varsottamisen ajattelin ajoittaa tamman kanssa johonkin ensi kevääseen, kunhan se tekee nyt ensin hieman kisauraa. Sitten se voi pitää pienen breikin ja jatkaa taas uuteen nousuun, eikö? Niinpä minun täytyy alkaa jo tästä miettimään mitä haluan tulevalta varsalta ja millainen olisi hyvä ori Girlille. Niinpä listasin päässäni hieman kriteereitä. Halusin ehdottomasti isomman kuin mitä Pikku-Tyttömme on, joten orin ehdoton kriteeri oli, että sen pitää olla isompi, mieluusti 160 senttinen tai jopa korkeampi. Lisäksi olin hieman värirasistinen ja haluisin kovasti tumman peitsarin, joten toinen kriteeri orille oli ehdottomasti tumma väri - mieluusti jopa musta. Näiden ehdottomien kriteerien jälkeen toki mietittiin myös tamman rakenneominaisuuksien parannusta ja olisihan orin ihan hyvä olla kelpo kilpaurallakin. Toki ei sillä suvulla aina juosta, mutta koskaan ei vaan voi olla liian uskovainen näihin asioihin liittyen. Niinpä päädyin tutkimaan Lily's Trottersin orivalikoimaa ja keskustelemaan tallin omistajan kanssa mitä heillä olisi tarjolla. Saapa siis nähdä mitä tuleman pitää. Toivottavasti huippu hieno peitsari ainakin!

Virtuaalitalli - A sim-game stable
Ulkoasu © M Layouts / netzanette / Decne