Etusivu - - Perustiedot - - Sukututkimus - - Kilpailukalenteri

i Ukko-Pekka        
sh, prn, 150 cm, evm
ii Hurjailija
sh, evm
iii Uunelan Tarkkaampuja
sh, evm
iie Kyylaritär
sh, evm
ie Pollarin Tytär
sh, evm
iei Een Superwesa
sh, evm
iee Klaarina
sh, evm
e Sanja        
sh, m, 159 cm, evm
ei Petteri Poika
sh, evm
eii Tyyrpuur
sh, evm
eie Elviiran Kaunotar
sh, evm
ee Nukkumatin Rinsessa
sh, evm
eei Nukkumatti
sh, evm
eee Andressa
sh, evm

Yleisesti Siljan suku on hienoa ja sieltä löytyy moniakin painotteita. Yleisimpiä on tietenkin koulu- ja esteratsut. Suvusta löytyy myös muutama valjakkopainotteinen ja yksi kenttäpainotteinen suomenhevonenkin on päässyt mukaan. Siljan sukua ei siis voi haukkua, ei edes suvussa ole hevosta joka ei olisi jollekin tuttu.

Isänpuolelta suku on oikeastaan pääpainotteisesti estesuomenhevosia täynnä. Ensinnäkin mainittakoon Siljan upea isä, Ukko-Pekka. Tämä upea ori on pärjännyt upeasti estekilpailuissa kansallisellakin tasolla. Nuorena orina Ukko-Pekka voitti nuorten Suomenhevosten laatuarvostelun ja siitä eteenpäin se on vain jatkanut voitokkaana matkaa. Ukko-Pekka eli Pekka on väriltään punaruunikko ja sillä on säkäkorkeutta 150 cm. Se on juuri ja juuri hevoskokoinen, mutta se ei näytä esteiden hyppäämistä haittaavan. Ukko-Pekan vanhemmat ovat sitä varmaa sukua myös, menestyjä nimiä. Esimerkiksi Pekan isä, Siljan isänisä, on kimo suomenhevosori Hurjailija. Tämä ori on menestynyt kansallisella este- ja kouluradoilla. Se on jokaisen suomalaiskasvattajan toivoma jalostusori, mutta nykyään tämä herra viettää jo eläkepäiviä. Aikoinaan Hurjailijan parhaimpia saavutuksia olivat mm. Suomenhevosten SM-kultaa kahtena vuonna peräkkäin ja suuren suomeshevostapahtuman, Suomenratsut kansallinenesteratsastuskilpailun pronssimitallisti. Näiden titteleiden lisäksi Ori on myös haalinut monia yksittäisiä sijoituksia alue- ja kansallisista kilpailuista.

Emänpuoleinen suku on sitten taas koulu- ja kenttäpainoitteista. Esimerkiksi Siljan emä, Sanja oli hieno kenttähevonen. Se oli tarkoitus astuttaa toisella orilla, mutta Siljan isä päätettiin kuitenkin ottaa. Tästä yhdistelmästä siis syntyi upea tamma varsamme. Sanja oli kilpaillut kansallisissa kenttäkilpailuissa, mutta loukkasi itsensä pahasti parivuotta sitten. Nykyään Sanja toimii perheen pienimpien ratsuna ja jalostushevosena. Sanja on melko suosittu, koska tamman suku on hienoa koulusukua. Kouluhevosten aatelina on mm. Sanjan isä, Petteri Poika. Tämä rautias herra kilpaili Vaativa B tasolla nuorena ja vielä tänäkin päivänä saatamme nähdä hänet muutamissa kisoissa. Poika on upea KTK-I ori, jolla on vain muutamia jälkeläisiä. Nämä jälkeläiset ovat tarkasti harkittuja ja tarkasti myytyjä. Näistä jälkeläisistä ollaan vielä tulossa kuulemaan. Emänpuolella on myös muita mainittavia nimiä, kuten Elviiran Kaunotar joka on voittanut kolme kertaa aluejoukkuemestaruuden koulussa ja Nukkumatti joka on ollut jopa Amerikoissa kilpailemassa kylmäverisille tarkoitetuissa luokissa. Siljan suku ei siis ole mitä vaan, vaan se on täynnä helmiä ja uusia löytöjä.

Virtuaalihevonen - A sim-game horse